(szerző által törölve)
A 85W-os hibás töltő (esetleg fent sérült) kábelét át lehet tenni. Már sikeresen alkalmaztam az eljárást, viszonylag könnyű a művelet, amelynek a kulcsmozzanata ez:
Ezek a kabelek azok, amikre tok mind1, hogy milyen teljesitmenyt hazudik az elado, az leginkabb 45W-t, ritkan 60W-t reportol magarol.
Ha figyelmesn olvastad volna amit írtam, nem írtad volna azt amit írtál.
Nem thirdparty másik kábelről van szó. Esetemben MBP 15" mid 2012-es töltőjének lett rövidzárlatos a kábele a MagSafe1 felőli végénél. A donor másik MagSafe1 85W-os töltő volt, amely kábele a töltő felöl volt zárlatos.
FIgyelmesen olvastam. Leirod a szoksasos helyzetet, miszerint van egy 85W-os tolto, aminek fenn (tehat a vegen, ahol a csatlakozo van, mert a kabel also vege csatlakozik ugye a dobozhoz), serult a kabele. Igen, ez a szokasos “hiba” (marmint ugy szokasos, hogy vagy az also vagy a felso vege szokott elfoszlani a szigetelesnek, majd a szoknyanak is), ezt a kabelt senki sem akarja masik toltore atrakni, ezert akar uj kabelt venni. Majd belinkeled az ifixit cikket, ami a kabel cserejerol szol. Ha majd figyelmesen megnezed a cikket, abban van linkelve a megveheto kabel is. Nos, ezek azok a kabelek, amik nem szoktak jok lenni, mert tok mind1, hogy mit hazudik az elado.
- Jómagam nem a kábelek miatt link-eltem az ifixit-et, hanem a művelet miatt, amit a vonatkozó kép is bizonyít.
- Mivel szerinted állítólag “ezt a kábelt senki sem akarja masik toltore atrakni”, Neked köszönhetően én is lettem valaki!
Ha tőben ment tönkre a kábel, be lehet úgy barmolni a házba, hogy működjön a töltő. Technikailag oké, csak ronda.