MacBook Pro 2015, 15” akku

Pár napja a címben szereplő gép akkumulátora felpúposodott. A kérdésem az lenne, hogy ki lehet belőle szerelni az akkut, vagy kiiktatni, hogy csak töltőről üzemeljen?

Ha kiszereled az akkut, lattam olyan 2015-oset ami erosen throttlingolt, de mukodott battery nelkul. Lattam olyat, ami be se kapcsolt, es alttam olyat, ami bekapcsolt, thorttlingolt es a ventillatort ugy tekerte, mintha nem lenne holnap. Mivel ezek nem egy idoben voltak, igy siman lehet, hogy mas-mas OS verzio eseten, mas-mas firmware volt a gepeken, igy mas-mas “esemenyt” produkaltak.

Ha nem gyari a toltod nem fog bekapcsolni. Akkor sem ha a tolto ugyan gyari, de ido kozben csereltek rajta a magsafe csatit.

Ah, mindig a gephez hozott toltovel probaltam, mert nekem csak MagSafe 1-es toltoim vannak. Akkor ez is lehetett a kulcs.

Szerintem ez ilyen magsafe sajatossag. Soha nem neztem utana mi a magyarazat.

En arra gondolnek, hogy pl. a 85W-os tolton kabelt csereltek, akkor a kicserelt kabel miatt a tolto mondjuk 45W-nek mondja magat es ez nem eleg a gepnek (nekem van egy ilyen toltom). Valszeg, az sem mind1, hogy 13" (ez csak iGPU), vagy 15" (iGPU modell) es a 15" (iGPU+dGPU modell).

Szóval próbáljam meg kiszerelni és lesz ami lesz. :slight_smile:

Aha, utana meg add le valami olyan helyen ahol rendesen kezelik. Media markt pl ilyen, es abbol eleg sok van.

@Czo Nem emlekszem pontosan, ami nekem van az mind magsafe 1 es 15"-os dGPU-val szerelt model.

1 kedvelés

A retina MBP-k MagSafe 2-esek :slight_smile:

Igen tudom, de onnan tudod, hogy nem fog bekapcsolni akksi nelkul, hogy amikor seggre merult a gep es a retina is ilyen, nem kapcsol be ha radugod a toltot csak azutan, hogy egy par percet toltott mar. Pontosan ezt csinalja az osszes magsafe 1-es gep is.

A 2008-as 17"-es (Magsafe 1) megy siman akku nelkul de throttlingol, a 13"-as 2011"-es is. Mind a kettot 85W-os MagSafe 1 toltovel hasznaltam igy.

Egyébként a throttling nem érdekel különösebben. Úgy is valószínű openSuse megy rá és csak kisebb dockereket kell majd futtatnia…

De aki kicsereli a kabelt vsak van annyi esze, hogy elektronikat ha cserel ugyan olyanra. Vagy hogy lesz egy 85w toltobol kabel csere utan 45w?

Mifelenk, az elektronika a magsafe kabelfejben van… A kinabol megvett kabelbe pedig a legolcsobb megveheto Apple tolto adatait lottek bele.

Szerk: Teardown and exploration of Apple's Magsafe connector itt van nehany kep, mert megprobaltak szetszedni a csatlakozofejet. Latszik benne a nyaklap is, meg az IC is, es le van irva a protokoll is. A toltokabelen levo LED-et is a Mac kapcsolgatja.

1 kedvelés

Megnezem, nekem mit hazudik.

Ha akkut lecsatlakoztatva indítod a gépet, akkor az SMC nem fog kapni jelet az akku board szenzorjától, így biztonsági üzemmódban fog elindulni. (fix 900MHz órajel, ventik pedig maxon darálnak)

Nem lehet kapni 85W chipes kábelt…az összes ali, ebay stb. 45 és 60W kábeleket árul.

Yepp, 60W-ot ir. Akkor itt a valasz a kerdesre, meg a throttling-ra is.

Akkor ez azt jelenti, hogy semmi esély sincs akku nélkül elindítani?

A gép elindul, de nagyon lassú lesz és a ventik darálni fognak. Kb. használhatatlan így.