MacBook Pro 2018

Vasarnap veszem at a gepet (magyar ido szerint), azert rendeltem/fizettem ki most, hogy addigra odaerjen az uzletbe (mar csak az Apple TV es a gep nem ert oda, minden mas odaert), igy nem tudom, hogy milyen kiosztas lesz. Kerdeztem chaten a supportot, de azt mondtak, hogy vagy US vagy British kiosztas lesz (utobbi lesz az europai angol). Engem nem zavar az US kiosztas sem (csak angol kiosztast hasznalok, igy nem ver foldhoz, ha US english lesz a kiosztas (annal is inkabb, mert refurbishednel nem lehet valasztani, es kb 100 ezer forinttal olcsobb a refurb, mint a nem refurb).

Azt tudom, hogy 10.13.6 volt rajta gyarilag, de mintha ujabb build szam lett volna, mint ami megjelent, igy felek, hogy az nem lesz jo, de majd vasarnap kiderul.

1 kedvelés

Na, ahogy nezem, ez nem fog ennyire egyszeruen menni, de elvileg nem megoldhato. Linkek a temaban:

1 kedvelés

Nekem 10.13-al jott a 15” bar lehet hogy ott is a dgpu upgrade utani modellek mar 10.14-el jonnek.

Igaz ez a dgpu evkozbeni upgarde kicsit bosszanto, mert ha 1 honappal kesobb rendelem akkor mar ujabb gpu lenne benne, igaz nem nagyon hasznalom a dgpu-t…

Kozben megneztem kicsit enyhito korulmeny h arat is noveltek vele :D

Nyilvan, az aktualis GPU megvasarlasa felaras extra, hiszen az gyorsabb! Jovore minden modell arat megemeljuk, mert gyorsabb, mint amit korabban vettel!

Eljott az a kovetkezo idoszak az eletemben, amikor rohadtul adnam ha lenne 17"-os MBP… Nem mindig van lehetosegem monitor moge ulni es mar a szemem sem a regi…
Nem ertem mi a sz@rert nem fer bele a felhozatalba. Biztos lenne kereslet ra a “melos” felhasznalok kozott. Szerintem itt a forumon is elkelne belole 1-2 db… :)

A szemed csak akkor fajna igazan amikor meglatnad az arcedulajat ;)
(ne vedd szemelysekedesnek, es tudom, sokatoknak a e megelhetest biztositja a gep tulkeppen;)

1 kedvelés

Valoban nem kuncognek mikor ki kellene kohogni azt a legalabb 4-5000€-s osszeget, de a hosszabb tavu es esszeru gondolataim ezek felett atsiklanak.

… mennyiszer elsírtad már…

1 kedvelés

Nem-nem, indokolt esetben adom. De te évek óta csak szidod az apple-t és utána mindig azt vásárlod.
Az értelmetlen vásárlásaidat meg nem értem

1 kedvelés

Egy kuka mac-prót nagyon szívesen vennék, ha frissítenék az aktuális hardverekkel, és mondjuk maradna a mostani ár. Szerintem is lenne rá kereslet. Kéne a teljesítmény de nem szeretnék egybegépet. Mac mini akár jó is lehetne, de gyenge a gpu, így nem maradt semmi más.

De egy mac pro árából simán megvan egy fullos mini és egy külső gpu, persze jobb lenne ha frissítenék a kukát (de nem fogják)

Az uj modularis gep velhetoen olyan opciokkal fog rendelkezni, mely boviteseket csak es kizarolag a szakszervizekben vegezheted… kulonben az erre szakavatott chip blokkolni fogja a boot-ot :-)

Ha lesz uj MP, akkor tuti dragabb lesz (joval) mint a mostani ara… Tekints csak ra egy izmositott iMac Pro arara. Annal csak borsosabb lehet (szerintem).

Sajnos xeonokat pakolnak bele a felhasználók 99% teljesen feleslegesen, az intel pedig borzalmasan drágán adja a cpu-kat

Az intel pont olyan vallalat mint az exonmobil vagy a bp, shell…stb.
Gatoljak a technologiai fejlodest es tonkreteszik a bolygot.

A xeon annyiban más, mint a sima i akármennyi, hogy nincs benne gpu.

A nagyon sokmagosak az már más tészta, de az meg server és nem workstation proci.

Nem adja drágán az intel, gyártóknak meg pláne.

1 kedvelés

Nekem az alap pro elég lenne, tetszik, hogy kompakt az egész. Külső GPU-val ez az egy problémám van, hogy egy nagyon nagy doboz, ami külön van a géptől, és macerás. GPU meg azért kell mert a Mac-en játszok bootcampben és nincs kedvem külön gépet venni játékra.

Azért az amd mostanában elégé elkente a száját az intelnek (árazásban mindenképpen).

Hát, játék miatt venni egy erős gpu-s macet, hogy utána win-t bootolni. szerintem simán kokainozd el a pénzed jobb befektetés lesz :D

2 kedvelés

Pedig anyagilag így jönnék ki a legjobban. Felesleges 2 gépet használni, egyet csak a játék miatt. Most is az MBP-n dolgozok, ha éppen ráérek és ki szeretnék kapcsolódni akkor átbootolok a windowsba és kész.
Steamről van egy csomó játék, ezért a konzol nem opció.
Érdekes módon egész jól teljesít ez a videokártya (pedig azért nem a legerősebb (Radeon 450 pro)), legtöbb játék FullHD-ben, medium/high beállítások mellett olyan 45-50fps-t hoz. Nem vagyok egy nagy hardcore gamer, nekem ez megfelel. Viszont van pár játék ahová ez kevés, pl Far Cry 5.
Az erős cpu meg a többi hardver ettől függetlenül kell, úgyhogy csak a vga az ami miatt “külön” kell fizetni.

Most még nincs semmid konzolra de vezsel egy ps4-et és hajrá, amugy is leszoktam már az online játékvásárlásról mert nem éri meg.

megjelenik egy játék 69,99 euro, Saturnban 59,99 (lemezen) de nem veszem meg várok 2 hónapot és használtan megveszem max 35-40 euroért. Végig viszem 1-2 hónap és eladóm max 5 euró bukóval.
Majd akkor veszek újra on-line játékot ha nem megjelenés után egy évvel lesz féláron hanem egyből, mivel soha nem fogod tudni eladni. Nekem is van egy csomó játé steamben (teljesen feleslegesen), win (MS) amúgy is egy szívás az idei felhozatalt nézve sony-n olyan exkluzív játékok vannak hogy win/xbox szóba se jöhet.

Amennyi plusszt kifzetsz egy jó GPU-s mac-re annyiból nem csak egy játkos PC-t építesz hanem még egy PS is belefog férni (megnézve az iMac pro, Mac pro árakat).

2 kedvelés