A gépemre sok programot feltelepítettem az utóbbi időben. Az egyik ilyen a vpn, ami éppen ma nem futott. Viszont mégis valami nem engedi elaludni a gépemet.
Kb másfél percenként van ilyen log bejegyzés a system logban.
Úgy látszik az egyik, ami nem engedte elaludni a gépet az az iPhone X Simulator.
Amint bezártam a simulatort, rögtön eltűnt a Springboard (launchd_sim indította).
Közben találtam egy hasonló problémát, itt a megoldásnál leírják, hogy az Activity Monitorban is beállítható, hogy mutassa, hogy melyik alkalmazás nem engedi sleepbe a gépet.
Ez alapján találtam meg a Springboard-ot.
És ez lehetséges is, hogy telepmetria adatot gyűjt.
Még a hidd process van, ami nem engedi sleepbe jelenleg a gépemet, de elvileg ez valami egér vagy billentyű lesz, ami nincs a munkahelyemen.
Majd kíváncsi leszek, de eddig úgy tűnik, hogy a Simulator volt a ludas.
Kösz, ennek még utána olvasok. Viszont így, hogy ki lovon az xcode simulatort, így már csak kb 2 üzenet jött alvó állapotban. Bár egynek sem kellene jönnie :)
Elméletileg ki van kapcsolva (wake on wifi). Meg a power nap is. Kábelen és akkumulátoron egyaránt.
Mondjuk a Put hard disks to sleep when pissible be van kapcsolva, bár ssdnél nem tudom van-e értelme. Más disk nincs rácsatolva szinte sohasem. De ez más tészta.