MacBook USB csatlakozási hiba

Sziasztok!
Akár iPhone-t,akár iPad-et csatlakoztatok USB-n keresztül a MacBook-hoz (MacBook Air),nem ismeri fel a készüléket. Vagyis csak villog (felismeri, majd eltűnik), mintha sérült lenne a kábel. Több kábellel is próbálkoztam már. Minden készüléken elvégeztem a frissítést… Járt már valaki így? Van megoldás, vagy szerviz?

Hello! Milyen MacBook Air és milyen rendszer fut rajta?

szia!
macOS Monterey 12.1
MacBook Air 13’ (2015)

A sorozatszámot kiszedtem, az nem kell. A Monterey-re való frissítés előtt nem volt ilyen gondod?

Nem… De ha csak egy usb-t dugok be azt felismeri…

Mármint egy sima usb drive-ot tudsz gond nélkül csatlakoztatni, csak az iPhone/iPad nem megy? A cuccok egyébként elkezdenek töltődni?

igen, usb drive-t felismeri. a töltés is csak ugrál,úgy mint a felismerés…úgy villog, ugrál a töltés is…tölt-nem tölt-tölt-nem tölt…

Ezt találtam erről, próbáltad már lelőni ezt az usbd processt?

https://discussions.apple.com/thread/252259020

Nem próbáltam még. Kipróbálom,hátha…

tolt-nem tolt, csinalja tolton is vagy csak amikor a gepre kotod? egy fogpiszkaloval ovatosan nyulj bele a tolto csatlakozo/kabel foglalataba, es kicsit ‘kaparaszd’ meg, lehet csak elszoszolodott es nem stabil a kontakt amikor bedugodd a kabelt, a toltest meg csak-csak felveszi ahogy latod is de adatcsatlakozashoz nem eleg.

Na az iphon-t már felismeri és tölti is kábelen keresztül. iPad-nál még mindig nem jó. De akkor valószínű koszos lehet a csatlakozó. Megpróbálom kitisztítani valamivel. Köszönöm a segítséget!

Hasonló tüneteket nálam is produkáltak az almákok, de nálam az ipad töltőjén, valami a kábellel lehet, én egy 2 m-es kábelt rendeltem, ami nem Apple gyártmány, az iPaden néha leakad, de pl. az XS-en egyáltalán nincs gyors töltés. Kipróbáltam, átmegy az adat is, tölt is valamelyest, de valami nem oké, 3 ugyanolyan kábellel is kipróbáltam; végül maradt a gyári 1 m-es.

iPad-nál még mindig nem jó…szóval mégsem a koszos csati a hiba…

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.