macOS 10.15

Most vagy én vagyok a legbátrabb és még nem tette fel senki, vagy a legpechesebb vagyok, mert már megint baromságok történnek - és csak velem… Szóval 2 kurvára dühító dolog piszkálja a csőröm:

  1. Sleep módból (pontosabban hibernált állapotból) teljesen random újraindul (bekapcsolódik a gépem), én pedig nem szeretném nyilván ha így lenne és emiatt állandóan kikapcsolgatni!

  2. Másik a Notes… egészen egyszerűen nem szinkronizál azonnal az iCloud felé, és ugyanez igaz iOS-ből visszafelé, pedig régebben tényleg “it just works” volt… Most kétszer-háromszór el kell indítanom párhuzamosan a desktop-on a Notes-ot, ill. a mobilon is, hogy méltóztasson szinkronizálni! :/

🤬

Ötletek? Hasonló tapasztalatok?

Ex-fórumunkon van rá néhány panasz.

oda már nem nagyon járok, közben írtam Timnek ;)

2 Likes

Addig egészen biztosan nem fogom feltelepíteni amíg ki nem jön hozzá néhány alapos hibajavítás és amíg vannak olyan napi szinten használt 32 bites alkalmazásaim amelyek fejlesztője nem írt Catalina kompatibilis változatot vagy nem találtam helyettük megfelelő 64 bites alternatívát. A Mojave sem volt zökkenőmentes amikor kijött, de a Catalina most különösen problémásnak tűnik.

2 Likes

Milyen geped van? Az elsore azt mondanam, hogy ne tekergesd el pmsettel a gyari beallitast, ugyanis hibernalas nincs alapbol, sleep van. Sleepbol pedig maintenance wake cimszoval van idoszakos felebredes majd visszaalvas. A log egyebkent mit ir? Miert ebred fel? Ha pl kikapcsolod a wake for networkot es a sharingnal is kiveszel minden pipat, akkor elvileg nem fog felebredni, hiszen nem kell “aktivan tartania a cimeit”.

A notes nalam mukodik jol. Ebben az iCloud fiokban csak olyan eszkozok vannak, amelyek mindegyike “ugyonazt” a rendszert futtatja? Ugyertem, hogy egymassal passzolo iOS(13)/macOS(10.15)/tvOS(13)/watchOS(6)/akarmiOS?

1 Like

nem néztem még log-ot :D
39

Ezzel a résszel különösen egyetértek. Egybevág a tapasztalataimmal, hogy az iCloud csak akkor működik (többé-kevésbé) zökkenőmentesen ha minden társított eszköz a legutolsó vagy legalábbis egy időszakba tartozó szoftvert futtatja.

Időközben megérkezett a 10.15.1 frissítés, de a tartalmát nézegetve azt hiszem, nem ez lesz az ami meghozza a kedvemet a Catalina telepítéséhez. Az első helyen 70 darab új emoji szerepel az újdonságok listáján…

Mi a baj a catalinaval egyebkent? Tehat mire varsz?

Igazából csak annyi, hogy nagyon sok a kezdeti panasz rá és nincs kedvem a netet túrni a megoldásukra. Hátha később pofoznak rajta. Várok még néhány fejlesztőre is akik azt igérték, hogy rövidesen Catalina kompatibilissé teszik az alkalmazásukat.

1 Like

En is csilliard panaszrol olvastam, de mindig kiderult, hogy user error. Szerintem egy dekanyit sem rosszabb, mint elotte volt. Mindenkit sokkol, hogy szigorubb lett a SIP (tobbet kerdez) es nincs 32 bit. En legjobban a read only rendszerparticiotol feltem de az az, amit eszre sem vettem.

1 Like

nekem azert van 32 bizes app. :(

Nálam csak egy hiba van az új rendszerben de az elég zavaró. Clean install után ha be van csukva a gép akkor iszonyatosan merül. Pl feltöltöm a gépet este, lefekvés előtt kihúzom a kábelt, reggelre 85-90% körül van a töltöttség. Ilyet régebben nem csinált.
Ja és van egy másik hiba is: ha éppen nincs net, akkor ha fut a Mail app, akkor elindul egy accountsd nevű folyamat, és maxon pörgeti a procit. Ezt úgy tudom megszüntetni ha kilövöm a Mailt vagy talál wifit a gép.

Még én is várok, tele van a net panasszal, és most a Mojave elég stabilan fut, ráadásul ha jól gondolom dobnom kell majd a Midnight commandert, amit napi szinten használok, LibreOffice-ból is csak a legfrisebb verzió-t mondják jónak a Still-t nem, Eclipse esetén is tele van hibával a net. Ez a fejlesztő azonosítás dolog egyre jobban abban az irányba mutat, hogy csak az AppStore-ból tegyél fel bármilyen app-ot. Ugyan akkor a cataclyst app-ok meg tökre érdekelnek, szóval lehet hétvégén egy külső ssd-n megnézem a rendszert.

Midnight Commander mar 10.5 alatt is buildelheto volt akar PPC64-re is, semmi ertelme 32biteset buildelned belole. Nekem a Libre Office gond nelkul mukodik, pedig semmilyen frissitot nem futtattam kezzel, telepiteni pedig meg 10.13-nal telepitettem. A fejleszto azonositas pedig el van halasztva Mojavenal es Catalinanal is januarig. Gondolom jonni fog egy update januarban, ami majd bekapcsolja mind a ketto rendszeren.

1 Like

Milyen hatassal lesz ez a fejleszto azonositas?

Eddig ugye volt a GateKeeper, aminel regen 3 kapcsolo volt, miszerint telepiteni csak a storebol vagy csak hivatalos apple developer alltal alairt appot vagy mindent telepiteni akarsz. Par eve a mindent opcio eltunt, csak shell paranccsal lehet visszahozni. Most annyival valtozik a helyzet, hogy az Xcodeba kerult alapbol notarize opcio, amit ha bepipalsz, akkor minden amit lebuildelsz es terjesztesre alairsz, bekuldesre kerul az applehez a notariaztion servicehez. Ez teljesen automata, varakozasmentes. Tehat elvileg kb semmit nem kellene eszrevenni az egeszbol.

Ennel az uj ro rendszernel hogyan telepited mondjuk a hangkartya driver-t?

Ez eszkoztul fugg. Ha hivatalos Maces gyarto drivere, akkor az megy ugyonugy, ahogy eddig (elintezi a gyarto telepitoje, ami vagy kextet vagy uj driverkites cuccot telepit). Ha az hackintoshsos cucc, akkor ott eleve ki van kapcsolva a SIP es a GateKeeper igy az ugyonugy menni fog mint eddig. Tovabbra is van /Library/Extensions ahova lehet kexteket pakolni es a SIP allapotatol fugg, hogy melyiket engedi es melyiket nem.

Is-is. Hackintosh, de van hivatalos driver-em a kartyahoz. :) Koszi az infot, nem nagyon volt idom jobban beleasni magam ebbe az uj rendszerbe. 2020 szeptembereig valahova mennem kell, mert vege a sierra tamogatasanak, aztan 6 rendesen belakott gepnel, ez annyira nem egyszeru feladat. Igazabol ide kellene ugrani, talan addigra ki is lesz pofozva.