van egy MacbookPro (2012mid) van rajta egy tiszta Catalina (macOS 10.15) és szeretném feltenni a fennt említett programokat.
1.: Appstore-ból nem megy mert az ottani verzióhoz a macOS 11.x a minimum követelmény.
2.: A google hozott sokezer találatot hogy töltsem le - de vagy nem működnek vagy nagyon régi vagy egyszerűen beirányítanak az apple letöltő oldalára ahol ismét visszatérünk az 1. ponthoz.
3.: Probálkoztam iwork-ot feltenni és frissíteni de az sem frissül.
4.: Próbálkoztam visszatenni egy korábbi macOS-t mert valahol azt írták hogy a Catalina miatt van de ott sem tölti le appstore-ból.
a, Ha az alkalmazast mar megvasaroltad, akkor inditsd el App store -t, ott be kell menned a vasarlasaidhoz, ott ra kell kattintani a kivant appnal, hogy telepites. Szolni fog, hogy a storeban levohoz ujabb kell, de letoltheted az utolso, az aktualis rendszerrel kompatibilis verziot. Most probaltam ki, 10.13-on, 10.14-en es es 10.15-on. Mind a harom verzion mukodott.
b, Ha meg nem vasaroltad meg, akkor elobb meg kell vasarolnod egy tamogatott gepen. Ha nem tudsz tamogatott gephez kerulni, akkor vmwareben fel tudod tenni a catalinat es ott le fogod tudni frissiteni 11-re, ami alatt meg fogod tudni vasarolni.
c, beszerzed olyan forrasbol, ahonnan tudod, olyan verziot, ami jo lesz neked.
bocsánat hiányos volt a kezdés: ezzel az AppleID-vel még nem volt megvásárolva.
Ha beléptettem valamelyik gépre mivel már ott volt, nem vette meg.
Lehet fordítva kellene? Erre a macbookra beléptetek egy másik appleID-t aki már megvásárolta, letölti és visszalépek ezzel?
Akkor ugyanúgy nem vette meg de legalább használni tudja igaz?