Van egy MacPro gépem ami hardware szerint 2010 közepe viszont felújítása során egy 3,06 GHz 6-Core Intel Xeon processzort kapott. A Geekbench 2012-esnek látja egyébként 2 évvel öregebb, ezért nem lehet OSX 10.14.6 rendszernél újabbat telepíteni a gépre. Kérdésem a nálam sokkal okosabbaktól: van-e valamilyen módszer arra, hogy mégis legalább OSX 10.15. rátahető legyen és működjön?
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Köszönettel: Hangos
Videókártyától is függ, mennyire lesz használható.
A legjobb olyat választani, ami a 10.15-el kompatibilis iMac-ekben is van.
És van az alábbi weboldal hozzá:
Köszönöm az alapos infót. Nekem egy külön SSD-n már működik egy 10.14.6, ezt szeretném továbbfejleszteni. A grafikus kártyám NVIDIA GeForce GTX 780 3072 MB remélem megfelel. A videón látottak bizalomgerjesztők.
Nekem volt korabban egy MP5,1 gepem Radeon RX580-al.
Ha jol emlekszem 10.15 az utolso nativ OS hozza (frissebb csak patch-el fog menni).
Most, hogy hanyatloban a “banyaszat”, talan elfogadhatobb aron lehet hozzajutni kulturaltabb VGA-hoz mint korabban.
Nem, 10.14 Mojave.
Ezesetben elnezest!
Az evek mulasa megszepiti az emlekeket
Így van, nekem most 10.14.6 van a gépen és nem engedi az upgredet 10.15-re. Ezért kerestem a megoldást.
Már néhány hónapja fölkerült eredetileg Mac Pro 5.1 2010 eredetileg de 2012 Midnek mutatja magát mint korábbi kérdésemben látható. OpenCore Legacy patcher segítségével már MacOS 12.7-nél tartok és az USB 1 letiltásán kívül csak egy audio kimenet nem működik. Az a kérdésem, hogy tapasztalatok szerint meddig mehetek a fejlesztéssel tovább, hogy a FW 800 portok még működjenek meglevő eszközeim használhatósága miatt fontos lenne.
Kösz a segítséget. Hangos
12.7 alatt még működik a FW800?
Az Apple Thunderboltos FW800 adaptereben is szerintem ugyonaz a chipset van, az pedig, a mai napig mukodik 15.4.1-vel is.
Az jó! (10)
… amúgy mire szeretnéd használni, mire kell kihegyezni?
(kb. 14 éven keresztül használtam cMP-ket, cserélgettem ezt-azt…)
Jogos a kérdés, most kezdem átgondolni, hogy igazából nem is kell, hogy működjön. Megtévesztett, hogy amikor a FW 800 kell az a gépen külön SSD-re telepített ősi OSx 10.9 rendszer alatt működő audio interfészekhez kell és akkor persze működik is ha 10.9 alatt indítom a gépet.
Egyébként érdemes a gépet magasabb rendszerre átállítani?
Szerintem nem feltétlenül érdemes, illetve azoktól a szoftverektől függ, amit használni akarunk. Viszont elfér egy-két partíció a különböző OS-eknek.