Magnet ablakkezelő akció

Ha még nem olvastátok az iMagazin cikkét a Magnetről, akkor most tegyétek meg. Nem linkcsere, tényleg nagyon jó cuccról írnak:

http://imagazin.hu/magnet-hianypotlo-ablakkezelo-alkalmazas-akcio/

App Store link:

Még néhány év, és az Always on top is bekerül, amit utoljára az Afloat-tal lehetett megoldani :D

mondjuk ez volt az elso funkcio amit Windowsban is kikapcsoltam, annyira idegesitett.
Ugyhogy ez sem az en programom. (Kell egy fullscreen ViM + egy fullscreen browser. Ket monitorom meg van :) )

Jol nez ki, kb. mint az xmonad es az i3.
Az i3-mat egy rovid ideig hasznaltam, alapvetoen tetszenek a Tiling Window managerek, de arra nincs turelmem, hogy megtanuljam a parancsokat, mivel mit hova lehet rendezni. Jelenleg elvagyok XFCE-n.

Én is olvastam reggel a cikket, és nekem sincs szükség erre. Szeretem a fullscreen opciót a macen, abban csak két dolog zavar nagyon:

  1. Két egymás melletti alkalmazást nem lehet szétválasztani úgy, hogy a leválasztott alkalmazás maradjon teljes képernyős. Azaz két kattintással tudom csak megcsinálni ezt.
  2. Utálom, hogy az Esc megnyomására bezárja a fullscreent.

Bár valószínű valahogy mindkettőt meg lehet oldani, de nem foglalkoztam vele különösebben.

En Sierran afloatot es a better touch tool snapping reszet hasznalom. Egyelore minden igenyemet kielegiti. A full screennel az a bajom, hogy bazinagy lesz minden ablak. Azert van orias meretu monitorom, hogy sok ablak elferjen.

1 Like

Emlékeztek, mennyit nevettünk régen a Windowson, hogy minden fullscreen? Ma meg, amikor hatalmasak a monitorok, szuper a felbontás, a debil Apple fullscreent csinál a zöld gombból! Én agyfaszt kapok tőle, át is kéne mennem a dühöngőbe. Mi a fenének kéne ezt a funkciót a zöld gombra ültetni???

Mondjuk már korábban elcseszték ezt a dolgot – valaha egész intelligens volt,és akkorára nyitotta az ablakot, ami épp megfelelt a funkciójának (pl. Preview-ban actual size-ra, Finderben a nézetnek megfelelően értelmesen). Ma már az ikonnézet is akkora ■■■■, mintha XP előtt ülnék. Külön bele kell mászni a Show View Optionsba, hogy név szerint rendezze a képeket, mert csak akkor maradnak belül az ablakon, amúgy két irányban kell szkrollozni (ezen is mennyit röhögtem Win alatt, szerencsétlen balfékek).

2 Likes

Alt-ot nyomva kell tartani mellé, és akkor azt csinálja. :)

Pontosabban akkor csinálja azt, amit szeretnénk, ha a programozó jól programozta le :)

Szerintem jónéhány alkalmazásnak van fullscreen létjogosultsága. Pl excel, számomra programozás, de akár a Mail is ilyen nekem, és még van egy jópár. Szóval én szeretem.

Huh, ezt az alt-os dolgot köszönöm! Így tényleg annyira jó, amennyire normálisan van programozva (Acrobat, haha).
Fullscreent nem vonom kétségbe, cdsak azt nem értem, miért egy már létező gombra kellett rátenni.

Tehették volna a sárgára akár, hiszen korábban a címsoron-duplakkatt volt az, ami most a sárga gombon van.

Most látom: a címsor-duplakatt kb. ugyanaz, mint az alt-zöld!

Regen kulon gombon volt. https://www.maciverse.com/a-complete-guide-to-lions-full-screen-apps.html Nekem mindenesetre teljesen folosleges feature a fullscreen, soha nem hasznaltam, mostanaban pedig mindig veletlenul nyomok ra a gombra.

Az Adóbí más tészta, ott az úszópalettákhoz való igazítás, meg a szokás miatt marad az F bötű váltogatása, ha fullszkrín kell, de a többi osx proginál sztem együtt lehet élni vele, nyilván a windows-ról átesett madarak miatt csinálták meg így, köll a switcher, na. :))) Még a word is kezeli. :P

Állítólag ezzel a módszerrel meg lehet oldani a “fullscreen” gondot: http://osxdaily.com/2015/03/11/change-the-green-button-maximize-behavior-in-os-x-yosemite-with-bettertouchtool/
Bár a better touch tool már fizetős állítólag…

Tényleg, régen a ferde fel-le nyíl volt a jobb sarokban. Már akkor sem használtam teljes képernyőt.
Edabi mindig más tészta, menjenek a fenébe, úgy általában.

BTT jó eszköz, kösz az ötletet!

Acrobat :))))) az a jobb oldali eszkozgyújtő, amit minden beltoltesnél be kell kapcsolni… Epic, komolyan. Nem hittem volna, hogy valaha ezt le fogom írni, de már sajnálom, hogy a Corel meg a Quartk kinyírta magát, ill. hogy az aldus és a macromedia eladta magát. No verseny, no minőség. :(