MBA 2011 akkumulátor cseréje

Olyan rég volt szó ilyesmiről (mármint még a bM-en), hogy meg kell kérdeznem tőletek: szabad manapság sebayról kínai akksit rendelni? Pl. egy ilyesmi helyről: http://stores.ebay.com/parts4sale2015

Esetleg németországi eladóban jobban lehet bízni? Pl.: http://www.ebay.com/itm/Original-Akku-Battery-Apple-MacBook-Air-13-A1369-2010-2011-2012-A1405-661-2oz-/141992844367?

A gyári olyan negyvenezer pénz lenne, akik meg 20-30.000 közt cserélik, esetleg ugyanilyen utángyártott akkut tesznek bele – vagy nem?

350 ciklus körül, 75%-os állapotban jött a cserére felszólító kis üzenet.

@Ark, mi a véleményed?

En se akksit se toltot nem vennek ilyen helyrol… ez egy laptopnal jarulekos koltseg.

Alapvetően én sem szeretem az ilyesmit, nyilván. Viszont akkora az árkülönbség (és olyan kevés a hiteles infó), hogy érdemes utánaérdeklődni mások tapasztalatának…

Igaz nem apple, de muteromnak a sony gepebe vettunk utangyartott akksit, kb fel evet ment, aztan full kuka… hiaba mondtam neki, hogy eredeti kell bele. Sporolni akart rajta, sikerult is mert kifizetett eloszor 15e-t az utangyartottra + 35e-t a gyarira.

Amugy meg eleg rosszul volt hasznalva szegeny gep, ha 350 ciklusnal mar megadta magat az akksi. Amikor csak lehet en akksirol hasznalom. :)

Az eBay-es (és társai) akkuk eléggé zsákbamacskák. Ha itthon, hivatalos helyen veszed, az kevésbé, de talán van rá garancia. Erre mindenképpen kérdezz rá, ha itthon veszed!

Mellékszál: Több kütyümbe vettem már mindenféle akksi, nekem a legjobban a Varta vált be. Két hete is vettem egy négyes pakkot (4 x AA) és hogy hogy nem, az egyik teljesen döglött volt, a másik három meg kicsattant az egészségtől. Ilyenkor legyen okos az ember…

Kolegám MBP töltőt szeretett volna vásárolni Szegeden.
A Multik árait sokallta, ezért elment egy magát alma kereskedésnek és szerviznek mondó üzletbe.
Itt a MM árától 8ezressel volt olcsóbb. Egy hónap után vitte vissza, hogy nem működik, és akkor kezdődött, hogy nincs is rá gari, mert ők mondták előre, hogy nem eredeti, stb stb stb… Még a pénztári blokk sem elég, hogy azonnal cserét kapjon, viszont a vásárlásról más bizonylatot nem kapott.

De, hogy legyen itt egy pozitiv is: még régen, mikor a samsung telóm 13hónapos akksija lelökte a hátlapot, vettem bele egy utángyártottat. Erre volt fél év gari, amivel sajnos élnem kellett, hasonló okokból. Bevittem a nyugtát, az akksit, és kaptam az újat.

Ebből én óvatosan arra következtetetk, hogy vannak üzletek akik ugyan úgy eladják a Bayos cuccokat, ha 99%ig biztos benne, hogy nem ellenőr a vásárló. Ha nem hozza vissza, van rajta 100% haszna tisztán, ha visszahozza, akkor kicseréli neki, és még mindig nullán, vagy felette van picivel.

Köszönöm szépen a kevéssé biztató válaszokat : (
A gép amúgy Kerától van, fene tudja, mit csináltak vele abban az öt évben. Talán hálózaton lógott folyton.

Erről csak az jut eszembe, amikor szintén vidéken elmentem egy telefonos boltba (ott még csak közelben sincs még csak viszonteladónak mondó ember/cég sem), és ott 5eFt volt egy utángyártott töltő iPhone-hoz. Kérdeztem az eladót, hogy nincs-e eredeti kábele. Erre azt mondta, hogy az utángyártott az márpedig eredeti. Kérdeztem tőle, hogy miből gondolja, hogy eredeti, és ez volt a válasz: “Azért, mert be van csomagolva”. Megköszöntem, megvettem és magamban röhögve kimentem…

Én itt vásároltam gyárit, az Apple boltoknál jóval olcsóbban:
http://www.intercell.hu/notebook_alkatresz/laptop_akkumulator_53/apple_56

Tényleg gyári. Az azonosítószám (coconouttal is kiolvasható) alapján a gyári beszállítótól származik, ezt megnéztem vásárláskor a boltban - vittem laptopot (MacBook, ugye ebben pikkpakk cserélhatő, könnyű dolgom volt.)
DE valami visszamaradt áru lehet, mert a gyártási dátum 5 évvel a vásárlás előtti. Ez azzal járt, hogy sose ment fel 100%-ra az állapota, tipikusan 80-90% között ingadozik a vásárlás óta, jelenleg 129 ciklusnál tart és egy éve használom. Vagyis végülis bevált. (Másik laptopban még a gyári 8 éves fut 80% felett, közel 1300 ciklussal - na olyan ez sose lesz…)

Utángyártott: vettem egyet 20-ért az akkusnál a Váci úton - egy év 10 naposan kampec. Vettem másikat Kínából kb. 12-ért - egy hónapig sem bírta.
Ha csak felpuffad, az gyógyítható. Szét kell szedni, óvatosan ki kell lukasztani a pack zárófóliáját, kinyomni a gázt, aztán visszaragasztani a likat. Nem örökélet, de nyersz vele időt.

Ó, köszönöm! Ezek szerint marad a gyári, negyvenezerért : ((

Mint fentebb és sok más helyen is olvasható, az sem garancia a hosszú élettartamra… Kinek 300, kinek 1300 ciklus, a gyári speckó is valami 3-400-at ad átlagos élettartamnak (valahol valamikor találtam egy leírást, abból emlékezem).
Kérdés, mennyi időt szánsz még a gépnek. Szerintem az Intercelles eredeti (NEM az utángyártott!) is simán jó lehet, ha annyival olcsóbb. Ki tudja, ami a te gépedbe kell, lehet hogy kifogástalan. Az, hogy egy éve én olyat vettem amilyet, az persze indokol némi óvatosságot.

Meg kell nézni amazonon vagy ebayen melyiknél van a legtöbb pozitiv értékelés és kész. Én is így vettem a régi 5.2 MB-be amit utána megkapott a párom és tökéletesen működik.

Ha három hónap alatt döglik meg az akku, már nem tudsz reklamálni negatív értékeléssel…

Akkor biztos csak szerencsém volt :)

Mindegy, hogy szerencséd volt-e vagy sem, reklamálni később nem lehet ha netán mégsem lenne szerencséd.

Amazonal van garancia.

Amazon nem szállít ide. Legalábbis megfizethető áron biztos nem.

Dehogynem, csak pl. a német oldalukról kell rendelni. Néha még ingyen szállítást is el lehet csípni.