Mbp 2011 Late wifi “ no hardware installed”

Hàtha valakinek van ötlete, minden reset-smc,nvram,pram-amit a neten talàltam, minden reset meg volt, wifi kàrtyàt is cserèltem, ennek ellenére nem látja a wifit a címben szereplő gèp. 15”-os, OS Sierra.
AMD Gpu csere utàn jött a hiba.
Valakinek volt valami hasonló?

Valoszinuleg elegettek a nyakot valahol BGA-zas kozben.

Hàt ez nem hangzik bíztatóan :D

Nekem volt ilyen tünetem. Csak saját felelősségre! Próbáld meg, hogy leszeded az alsó borítót. Bekapcsolod a gépet, és kézzel egy picit rápróbálsz a wifi alaplapi csatlakozóra. Az egy elég gyenge csatlakozó, simán lehet kontaktos, lehet egyből megjelenik a legyezőikon.
Meg lehet próbálni magának a szalagkábelnek is a cseréjét is, ebay, ali tele van, de szerintem még nekem is van itthon, de tán még wireless modul is, annyit szívtam ezzel (istyle-ból repair programban egy wifi problémás lapot kaptam, többek között). Hol a BT, hol a wifi ment el. Nekem végül az lett a megoldásom, hogy egy ajtószigetelő darabkát (ami ragsztós, és rugalmas) helyeztem az alaplapi csatlakozásra, amit a borító így elégségesen nyomott bele a csatiba. Gány, de működött.

Sajnos ezen is túl vagyok màr, tegnap jött meg az airport kàrtya az ebay-rő (hasznàlt), a tünet ugyanaz, bluetooth van wifi nincs.
Köszönöm a vàlaszt!

kábelcsere, kábelmozgatás?

de ha semmi nem segít, vannak ügyes kis usb-s megoldások, alig lóg ki stb. - nem elegáns, de legalább az idegbajt megszünteti

Minden meg volt, kábelmozgatás, stb, kompletten cseréltem az airportot kábellel. Hát igen valószínüleg az usb-s megoldás marad így.

Ha szervíz előtt működött a kártya, utána meg nem, akkor vidd vissza, hogy kijavítsák amit elrontottak.

2 Likes