Egyébként meg részvétem. A mechanikus után a membrános olyan, mintha takonyba nyúlkálnál, a scissor switch meg olyan, mintha kalapáccsal vernék az ujjhegyeidet.
Szoval gyozzem meg a kollegakat, hogy ez nem is olyan hangos. :-D
Én körülrajongtam a fejhallgatóikat. :D Talán vehetnél egy Brownos billencset, annak kisebb az actuation force-a, könyebb elkerülni, hogy odacsapd a billentyűt.
Esetleg egy napra cseréld el Ágival a benti billencsedet, akkor meg tudod nézni, hogy a Brown is túl hangos-e a kollégáknak.
Vagy kolcsonadom egy napra az alps switches matias tactile promat, es utana nagyon halknak fog tunni a black… :)
Valaki probalta mar a Razer BlackWidow Ultimate Stealh-et? A 2016-os valtozatban mar Greetech switchek vannak, amik allitolag sokkal jobbak, mint a Killer, a kerdes, hogy mennyire halk. Talaltam egy videot Youtubeon, ahol egy MX Brownnal hasonlitottak ossze, azalapjan, ha nem is sokkal, de halkabb.
Esetleg hogy lehetne egy ilyen billentyuzetet kiprobalni egy hetre?
Hát, én végignéztem pár videót, és nekem egyáltalán nem tűnik halknak, úgyhogy szerintem a Stealth csak egy marketing kifejezés arra, hogy nem clicky. Elég vastag a ház, az is felerősíti a hangját.
Tudod mit lenne érdemes megnézni? A Topre billencseket. Az a top kategória, de a hangjuk jobban hasonlit a membránosokra, mivel van bennük egy membrán is.
Itt egy összehasonlítás egy Brown-nal:
Mind a kettő brutálisan hangos. :)
Amúgy csaloka mert csak nem is ugyan oda rakta a telot.
A topre halkabb, vagy puhább hangja van. Egyszer szívesen megnyomkodnék egyet. :)
Egyébként meg ugyanoda rakja a telefont, több tesztet is végez.
Már csak a vesémet kellene eladni egyért :D
https://elitekeyboards.com/products.php?sub=topre_keyboards,rf104&pid=xf01ts
De ez miért ilyen ronda? :D
Kattints rá a linkre. Szerintem nem ronda. :)
Szerintem az :), olyan mint egy 1992-es IBM bill.
Én ebbe vagyok évek óta beleesve: https://elitekeyboards.com/products.php?sub=pfu_keyboards,hhkbpro2&pid=pdkb400ws
Ez 340 USD. És ezt is megveszik emberek.
A szépségről meg annyit, hogy az Apple Magic Keyboardja gyönyörű. És egy kalap szamócát sem ér, 120 euroert.
Na, mostmár tudom, hogy miről mit kell gondolnom, köszi. :)
Ugye az megvan, hogy billentyűzetet a tudásáért veszel elsősorban? Ha mondjuk azzal keresed a kenyeredet…
Persze csak “huzlak” de ettől függetlenül nem értem miért nem lehet kicsit modernizálni, miért kell olyat gyártani desigben mint 1989-ben.