Megszűnik a Thunderbolt Display

A készleteket még kiárusítják, de a Retina verzió nem fog megszületni.

https://techcrunch.com/2016/06/23/start-your-speculation-engines-apple-is-discontinuing-its-thunderbolt-display/

Vagyis bukta…

Na akkor most kell elgondolkodnom egy vásárláson :)

Azert megvarnam mennyiert aruljak majd :D Lehet annyibol veszel egy LG-t amit ugyan ugy tudsz dock-nak hasznalni :)

Persze nyilván, kiderül :). Meliyk LG-re gondolsz?

Én ezt néztem már rég ki magamnak: http://www.lg.com/uk/monitors/lg-34UM95

újabb változat: http://www.lg.com/uk/monitors/lg-34UC98

van olyan is ami 4k és usb c-van rajta macbook docknak tökéletes: https://www.youtube.com/watch?v=tKNp72gju6U

21:9-es monitor nem kell, hajlított meg még annyira se.

Mi baj van a 21:9-el? Nekem pont sokkal szimpatikusabb :D

Az internetezésen kivül leginkább fotozok, a kép 3:2-es arányú teljesen feleslegs a 21:9-es képarány. Sőt a dj appnál sincs értelme. A 27" pedig nekem max nem akarok TV elött ülni.

Nekem elég sok dokumentum szerkesztés, terminál, XML kódolás fasza lenne olyan szélesen szét húzni, jelenleg 22" 1920x1200 felbontás + a 13" retina, de jobb lenne egy nagy széles :D Már nem is olyan vészesen drága bruttó 200k, de várok még egy kicsit, hogy olcsóbb legyen :D Szerencsére nem létkérdés, csak könnyítés lenne :) Böngészni rajta vicces az biztos :D

Meg mint mondtam fotoszerkesztesnel kidobott penz.

Innen is lehet szemezgetni : http://iphone.appleinsider.com/articles/16/06/24/roundup-the-best-external-monitor-alternatives-to-apples-discontinued-thunderbolt-display

Két kérdésem van az alternatívákkal kapcsolatban:

  1. melyiknek van Dock a hátulján, azaz melyik az amelyikkel egy kábellel összekötöm a laptopom és az összes otthoni eszközömet elérhetővé teszi a gépemen?
  2. Melyik támogatja az Apple által is támogatott színterez : wider DCI-P3 (vagy csak P3?)
    Mert értem én, hogy sokan az Adobe színterét használják, de ha mar elérhető lesz ez a funkció, akkor melyik eszközzel fogom tudni kihasználni? Vagy ezek általában képesek ezt a szint kiadni, csak a megfelelő (rendszer szintű) szoftveres támogatás kell hozzá?

már elég rég óta látom, hogy valami nem stimmel az Applenél monitor témában…

én a mai napig a 30"-os ACHD-t használom nagy megelégedéssel - remélem még nagyon sokáig! Ezt anno egy Eizo CG21-ről cseréltem le, mert megfelelően lehetett ezt is kalibrálni.

ugyanakkor még mindig azt tartom, hogy ha pénz nem számít, akkor egy CG sorozatú Eizot kell venni - persze csak grafikai munkáról beszélek.

ezért irigylem pl. a programozókat, mert nekik mennyivel olcsóbb, kompaktabb és könnyebb az életük… :D

Valójában sztem az egész desktop üzletág jövője kérdéses az Apple-nél. Nem éri meg már ezekkel vesződni. A nagyobb profitot termelő divíziókat fogják nyomni, a mobileszközöké a jövő, a pay-jel belépnek majd a pénzügyi szolgáltató piacra, talán még online bankot is indítanak (nem lenne példa nélkül álló, ld: Daewoo, Porsche), növelik a tartalom szolgáltatás részesedésüket, a jelek szerint az autógyártásba is beszállnak, plusz ott az energetika, amit legutóbb bedobtak, szóval én azt hiszem nagy átalakulások, többek között termékpaletta tisztítás előtt állnak.

Egészen addig, amíg a programozó el nem keveredik valahogy egy grafikus monitorja elé. Mert onnantól megváltozik a véleménye a “40 ezres monitor is jó lesz kódolni”-témakörben. :)

1 Like

Usb c es a thunderbolt 3 kozos csatlakozot is hasznalhat…

A mobil procik olyan brutál fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, hogy a legtöbb feladatra bőven elég egy notebook. Én pl. pár hónapja vettem egy használt 2012-es 15"-os mbp-t, ami 3x körberöhögi a 2008-as macpro-mat. Adobe cc packot használok, mindenre elég, ami csinálok, mondjuk 4K videot nem vágok.

MO-n is vannak fiók kirendeltségű bankok, mint pl. az AXA, Citi, mondjuk innen a kormány kiebrudalta őket, de az egy másik tészta, ha az Apple csinál is ilyet, az csak online lesz, paypal, moneybookers mintára. Nagyon tolnák ők a fizetést, csak hát a bankok nem nagyon repesnek az ötlettől, hogy a leendő konkurenciát beengedjék. Azt ugyanis már a Nokián kívül több cég is megtanulhatta, hogy ha az Apple valahova beteszi a lábát, ott letarolja a piacot. A watchot is ezért tolják ezerrel, remélem senki nem gondolja komolyan, hogy az emberek fitness-sége érdekli őket. Ha lesz egy Apple bankszámlád és iPhone/apple watchal fizetsz, az mind nekik lesz bevétel. Mármint nem MO-n offkóz. Mindez persze magánvélemény, de sztem az Apple-ben közép, de főleg hosszabb távon elképesztő üzleti potenciál van.

1 Like

Pont ezt akartam írni, mint solar, hogy kapható nem egy Win laptop USB-C csatlakozóval, ami Thunderbolt 3 driveres, azaz nem (csak) USB megy rajta. Szóval egyre nagyobb a támogatása.

Egyelőre nem érzem szükségét, de ha majd gépet szeretnék cserélnem pár év múlva, nem tudom, hogy mire cserélem le a MacPro 2010-est.