Megszűnt a korlátlan Amazon felhő (Cloud Drive)

Tags: #<Tag:0x00007f8a33aa0338> #<Tag:0x00007f8a33aa5fb8> #<Tag:0x00007f8a33aa9e60> #<Tag:0x00007f8a33aa88a8>

Nem nagyon reklámozzák, de – ahogyan az várható volt – az Amazon megszüntette a 60$-os korlátlan tárhely szolgáltatását, az ingyenes vagy kifizetett ciklusok végén megszűnik, ezért az árért ezentúl 1TB-ot adnak, de + pénzért ki lehet terjeszteni akár 30TB-ra is. Akinek ilyen van, érdemes csekkolni és/vagy alternatívát keresni.

Lehet nem gondolták meg komolyan, hogy egyesek mit tudnak kihozni a korlátlanságból :D
Amúgy lehet, hogy ez idáig csak beetetés volt, hogy minél többen használják a szolgáltatást és rájöjjenek milyen jó…

Persze, azt tudtuk, hogy marketing fogás, évi 60 dodóért nem lehet redundáns korlátlan tárhelyet fenntartani, csak azt gondoltuk, hogy ennél jóval barátságosabb csomagok lesznek, amikor kinyírják. A Onedrive home 5 felhasználós változata összesen 5TB-ot ad, évi 100$-ért és ahhoz még jár 5 ketyerére a full office csomag, azért az más kávéház. Ha az Amazon adna 5 TB-ot 100-150 dollárért, azzal ki tudnánk egyezni, na de 300-ért… :)

És mi van az Amazon többi szolgáltatásaival? Ez nem köthető össze vele? Mert ha igen, akkor sokkal többet ér, mint a Onedrive és hasonlók.

Nem tudom, mit értesz összeköthetőség alatt. Egy accounttal tudsz vásárolni az Amazonon, azzal tudsz belépni a cloudba is, már ha erre gondolsz. Akinek ez megér ennyit, lelke rajta. :)

Amazon video, muisc? Prime?

Igen?

Azert az amazon acc meg jo egy par dologra ezert irtam.

Nem, az Amazon Web Services (EC2, S3, stb) gondoltam. Akkor ez nem az. Akkor így mindegy :D

Őket nem ismerem. :)

nekem is van ilyen - nem emlékszem pontosan, de valami olyasmit írtak, hogy mindaddig, míg előfizetsz (mint meglévő előfizető), addig fenntartják a csomagot

nekem egyébként minimum 3 TB kell, ha jóárasítva valaki tud szolgáltatókat, akkor ne tartsa magában!

Körbenéztem, nálunk feltehetően dropbox lesz a befutó, azt szinte minden kezeli/elfogadja, havi 15€ a korlátlan (“As much space as needed”) meglátjuk, hogy ez mit is jelent a valóságban, feltolunk mondjuk 5 terrát. :) Ha a haverommal közösen tudjuk használni, tehát 2 különböző ip címről egyszerre tudjuk nyúzni, akkor ez lesz. Ameddig meg nem szűnik, persze. :P

hát, most én is rászántam pár órát… de még nem vagyok meggyőzve
talán nálam is a Dropbox marad a befutó, de még keresgélek!

nekem meg az az elvárásom, hogy ne legyen szinkronizálós a megoldás, ilyen a fájlok 99%-a, csak simán tárolja, nincs is ekkora vinyó a gépemben, hogy a teljes leendő tárolandó anyagot magamnál is megtartsam még egyszer!

ezek külön lemezeken megvannak, igazából biztonsági backupnak kellene a szolgáltatás, nem is napi szinten…

1 Like

hoppácska, találtam egy egész jó megoldást (nekem úgy tűnik megfelel)

10TB €5 incl. VAT/month
or
€50 incl. VAT/year

https://hubic.com/en/offers/

Ez tényleg jól hangzik. Nekem a live project backup miatt sajnos olyat kell választanom, amit támogat a Goodcync. Egyébként az 5 felhasználós Onedrive is ad 5 TB-ot, csak ezt nem reklámozza a MS. Azt írják 1 TB tárhely, de az felhasználónként értendő. Igaz, külön reggelni kell, de így office-szal együtt 30eFt az éves díj.

sajnos egy kalap 💩, amit írtam

  1. nincs FTP
  2. van egy Mac-es szoftverük, de az nem indul el
  3. weben keresztül lehet feltölteni, de nincs drag-n-drop
  4. ráadásul ha foldereket akarsz feltölteni az nem megy, csak fájlokat lehet kijelölni, tehát minden struktúrát újra létre kell hozni :(((

ez baromi béna így 2017-ben, még jó, hogy csak a free regisztrációt próbáltam…

szóval, úgy fest még keresgélhetek :(((

  • mindenképpen FTP-s kellene
  • minden szinkron nélkül (tehát helyben ne tárolja újra, mint pl. a Dropbox)
  • 2-3 TB-os csomag kellene, se több, se kevesebb nem jó vagy felesleges…

ötletek?

Mi a legjobb baratommal vettunk egy egy syno nast es egymashoz mentunk (meg persze a sajatra is) ingyen van, nas ugyis kell otthonra. Es tarhely is van.

Basszus, megelőztél, pont ezt akartam írni. :)))

Egyik cloud tárhely sem támogatja az ftp-t, viszont egyre több ftp applikáció kezeli már a jelentősebb tárhelyeket, mint a dropbox, onedrive, gdrive. Ha jól emlékszem, a cyberduck, filezilla talán, a múltkor utánajártam, de már nem emlékszem.

upd: transmit volt a másik, most megnéztem.

volt NAS tárhelyem, de nekem fizikai izoláció kell, itthon természetesen van 2 példány backupom mindenről
ezért volt jó, hogy volt az Amazon korlátlan tárhelye, mert oda is feltoltam mindent, így ha bármi gebasz van, akkor az is egy plusz “láb”…

szóval nem akarok még egy eszközt ide, hanem felhőben gondolkodom mindenképp!