Megtisztított MacBook termékvonal

En az alabbi termekvonallal vonulnek csataba:
MacBook = Core Y sorozatu CPU, 1 vagy 2db USB-C
MacBook Air - Core U sorozatu CPU (pl 2 magos Core i3), 2 db Thunderbolt 3 es touchID
MacBook Pro 13" Core U sorozatu CPU (pl. 4 magos Core i5 es i7), 4db Thunderbolt 3 es TouchID es TouchBar
MacBook Pro 15" Core H sorozatu CPU (pl. 6 magos Core i7), 4db Thunderbolt 3 es TouchID es TouchBar

Most az a kavar, hogy Core Y van a MacBook -ban (csak eppen a 7. generacio), szinten Core Y van a MacBook Airben (az ujban ugye 8. generacio), de van U sorozat is a MacBook Airben (a regi airben 5. generacio), majd van a Touchbar mentes MBP, amiben U sorozat van (2 magos, 7. generacio) es vannak a Touchbaros 13" es 15" gepek, amiben szinten 8. generacios CPU van.

Tehat, meg kene szuntetni a nem TouchBaros MBP-t, valamint a regi MacBook Airt a CPU kinalatot pedig egysegesiteni. Consumer low-endbe Y (MB), consumer high-endbe U (2 mag, MBA), pro low-endbe U (4 mag, 13" MBP) a pro high-endbe pedig H (6 mag, 15"). Szepen latszana csatlakozokon is, hogy csak USB-C, majd jon a Thunderbolt, az extrak oldalan pedig MB-n semmi biometrika, az AIR-ben csak TouchID a Proban pedig TouchID es TouchBar.

Szerintem ez igy egy gyonyoru es tiszta es kovetheto paletta lenne.

2 Likes

+1

Na mit szóltok? Majdnem meglett Czo kívánsága, csak eltűnt a MacBook is. A régi Airért egy picit fáj a szívem, noha jogos volt a kinyírása.

Igen, alakul a paletta :) Szerintem tisztul a vonal, noha en meghagytam volna a sima MB-t is. A kis meret miatt pl. nekem is nagyon tetszett ez a gep. Majdnem megvasaroltam.

Nem igazan van bele mar proci, kijottek az ujabb amd-k (igaz asztali cpuk) gondolom te is latad a teszteket. Intel kezd borzalmasan lemaradni. A mac pro ennek a fenyeben…

Asszem egy nappal azelőtt vettem utazásosdihoz, hogy megjelent volna mindenhol, hogy az Apple kinyírja a Macbookot. :D OK, nem újat vettem, de még garanciásat, és arra nagyon jó, már tapasztalatból mondom.

En nagyon erosen meditaltam rajta, de vegul MacBook Pro lett belole.