Microsoft NTFS for Mac by Paragon - tapasztalatokat keresek

Sziasztok, van valakinek tapasztalata a Microsoft NTFS for Mac by Paragon progival? Mivel backupoláshoz kéne, főleg a megbízhatósági része érdekel, hogy nem hibázik-e kiíráskor, tehát ne korrumpálja se a kiírt fájlokat, se a meghajtót, amire ír.
Neten körbenyalják, de megbízható infó kéne valós emberektől.
köszi bármi infó

En hasznalom, azota, amiota a beepitett elrejti a Finderben az ikont az asztalrol (talan kb 10 eve?). A bootcampes particio miatt van felrakva, neha van ra iras, gond eddig sose volt belole. Mit ertessz az alatt, hogy backupolas? A Time Machine nem tud NTFS-re menteni.

1 Like

Van egy csomó fotóm és egyéb fájlom a macen, amit ki kéne pakolnom külső winchekre, de csak emiatt nem tartanék fent egy külön hfs-es külső vinyót, hanem a rugalmasság kedvéért kiírnám az ntfs-esekre, amik már úgyis megvannak a pc-ről való gyakori kimentések miatt. a legjobb nyilván egy nas lenne, de egyelőre nem futja egy tisztességesre, és addig is kéne valami középtávú megoldás.

Miert nem ExFAT? Ha a Windows az XP SP2 vagy ujabb, a Mac pedig 10.6 vagy ujabb, akkor nativan tamogatott mindenfele kulonfele extra dolog es macera nelkul. Ugyonugy tamogat nagy fileokat.

1 Like

az exfatban nem bízom annyira, állítólag kevésbé megbízható és érzékenyebb a hibákra, ami pont nem jó értékes adatok mentésére. meg nem formáznám újra a meglévő wincheket. van egyébként exfatos vinyóm is, de azt csak taxizásra használom a két platform között, biztonsági kimentésnek nem. a fő kérdés tehát továbbra is az, hogy a paragon megbízható-e értékes adatok és meghajtók kezelésére, mert ha igen, az lenne jelenleg a legoptimálisabb a számomra.

Milyen hibakra erzekenyebb? Ha hiba van, mind a kettovel szenvedni kell. En speciel pont a backup miatt nem akarnek kulso gyarto termeketol fuggeni. Plane akkor nem, ha cel az, hogy ez a “removable mediat”, mind a ketto rendszer kozosen tudja olvasni es irni. Raadasul az ExFAT-nal pont a “removable media” tamogatas volt az egyik cel. En nem szorakoznek igy az NTFS hasznalataval.

5 Likes

Regen hasznaltam sokat, semmi baj nem volt vele. Miota az ugyfeleket is sikerult atszoktatni legalabb ExFat-ra azota nem hasznalom. Ket hatranyat tudok csak emliteni, 1 lisence 1 gep (cserebe nem draga) viszont bizonyos idokozonkent eljatszak, hogy vedd meg ujra mert az uj macos nem tamogatott (cserebe nem draga az udpate).
Osztom en is @Czo velemenyet hagyd az NTFS-t, exfat vagy hfs.

1 Like

Nekem nem volt vele gondom. Kicsit macerás a telepítése, mert engedélyezni kell a külső kernel modulokat, legalább kétszer újra kell indítani, mire megy, de aztán működik szépen. Abból kell kiindulni, hogy a Paragon megoldása kerül majd a Linuxba is.

Miért nem használsz NAS-t? Platformtól függetlenül mindegyik eszközön egyformán elérhetőek a rámentett adatok.

Értékes adatok mentése: minden adat annyira értékes, amennyi időt-energiát-pénzt szánsz a mentésére szerintem. Ha tényleg értékes, akkor minimum redundáns mentés, akár többszörösen is. Ha egy darab külső vinyó fájlrendszere már probléma, akkor nem is annyira értékes szerintem.
Ez mondjuk eléggé náci rendszergazda szemlélet, de jópár keserű múltbéli tapasztalat mondatja ezt velem.

3 Likes

Csak egy apro szosszenet. Elvileg, ez az “esemeny” bekovetkezett nemcsak Tuxera, de Paragon hasznalata mellett is a Catalina update telepitese utan.

Tovabbra is tartom a beepitett megoldasok preferalasat.

1 Like

Szia, én NTFS-re a Mounty nevű progit használom. Egyszerű és nagyszerű. Nem kell a rendszert bizergálni hozzá.

3 Likes

Óh, köszi, nem ismertem, kipróbálom.

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.