Köszönöm a válaszokat!
Szóval figyeljen a betűtípusra, hogy olyat használjon, ami Windows alatt is minden trükközés - extra telepítés nélkül rendelkezésre áll, és akkor nem lesz gond.
Ha jól értem
Ha nem pontosan ugyanaz a készlet, már széteshet. Meg a nyomtatóbeállítások stb. is bezavarhatnak. A Word mégsem egy InDesign vagy Quark, ami ezredmilliméterre működik.
(Kell készíteni egy viszonylag bonyolult tesztoldalt, és összehasonlítani a különböző rendszereken.)
Nezd, ha pl olyan nyomtatod van, ami lapszeltol lapszelig enged nyomatni, akkor ott tusz beallitani 2 milimeteres margot peldaul. Ha ezt a doksit elmenti, es megnyitja egy olyan gepen, ahol a telepitett nyomtatonal a te margobeallitasod nem allithato be, ott at fogja venni a dokumentum az ottani limiteket. Ha peudaul letoltott a netrol egy betutipust, es azzal irta meg a dokumentumot, majd ezt megprobalja megnyitni olyan helyen, ahol nincs meg az a betutipus, akkor ertelemszeruen, nem fogja tudni megjeeniteni azzal a betutipussal, tehat szet fog esni. De ezek nem Mac - Windows specifikus dolgok, ezek ‘A’ gep - ‘B’ gep specifikus dolgok. Windows - Windows kozott is fenn all ugyonez a helyzet.
Szerintem, a napi hasznalatban ezek, nem fognak gondot okozni.
Sziasztok!
Mac Os. 10.15 ( Catalina) alatt futó, ingyenes appot keresnék , ami excel táblázatot tud kezelni!
Numbers? elvileg járt a gépedhez.
Passzolom, használtan került a gép hozzám, régebbi Mac os-el, a Cat-t már én frissítettem rá. Numbersnek már csak újabb verzióját találtam, amihez 13-as os-t kér
simán appstoerban rákeresel nem tudod leszedni?
Libre- vagy OpenOffice nem jó?
(Vagy talán https://discussions.apple.com/thread/253446063?sortBy=rank )
Köszönöm, ezeket elmondom majd a gyereknek, ha vált Apple-re.
…ha sikerül valamit kezdenem a billentyűzettel, mert anélkül tuti, hogy marad a Windows-nál.
Most a probléma az, hogy ugyan olyan kiosztást szeretnél mint windows-on?
Nem probléma az sem, én a Hungarian Pc Pro-t használom egy kis módosítással, hogy legyen ñ betűm:-D
Melóban Windows-t használok, és egyáltalán nincs különbség a kettő közt, a Control, Option es Command-ot meg nagyon könnyű megszokni
Egyébként a mai világban az a jó (vagy éppen nem), hogy a Microsoft szinte ingyen adja a felhős office-t és a felhőben is egészen jól lehet szerkeszteni office dokumentumokat. Értem az ingyenesség alatt azt, hogy ha van Microsoft fiókja (ha jól tudom akár ingyenes fióknak is), akkor elvileg működhet. És rengeteg vállalat vagy oktatási intézmény használja, tök gyorsan meg lehet osztani egymással, így kvázi kényelmesebb is lehet, mint gépen szerkeszteni…
Persze ezzel a probléma csak annyi, hogy a Microsoft jobban magához láncolja a felhasználókat, és az ilyenekért sokan nem rajonganak.