Microsoft Office

Munkahelyemen Windowsos gép mellett van egy 2012-es iMac is a legújabb oprendszerrel és legfrisebb Office 2016 verzióval. Szerettem volna macet használni Office célra. Főleg Outlook-ot.
Na az Outlook olyan hulladék, hogy ez inkább a dühöngőbe volna való. Pedig ma frissült. Kezdve azzal, hogy szétesett a képernyő, amivel nem tudtam mit csinálni és csak az újraindítás segített. Ezután vettem észre, hogy a feladatok között csak hármat jelenít meg a kb 10-ből. De nem jöttem rá, hogy mi alapján mutatja ezt a hármat. Azt értem, hogy a Reminders nem mutatja meg azokat a feladatokat, amelyeket emailből hoztam létre…
Amúgy is a maces Outlook fényévekre van a Windowsos Outlook tudásától. Pont a legjobb funkciók hiányoznak belőle. Pl Windowson nekem jobb oldalra ki vannak rakva a feladatok így mindig látom őket. Macen ilyen nincs, bár ott meg tudtam oldani, hogy két fő ablakot egymás mellé tettem teljes képernyős módban. egyiken persze levelezés, míg másikon mindig fixen a feladatok.

A Word és Excelt egyébként ritkán használom. Bár gyakrabban használom az Excelt, macen egyelőre nincs vele bajom, de arra a célra, amire használom, arra bőven jó a Numberes is. Helyesbítek: amúgy általában Windowson és Macen is az Excel általános kezelése messze elmarad a Numbersétől. De ez már csak ilyen…

Még kb egy éve olvastam olyan cikkeket, hogy végre a 2016-os Office elhozza a Windows minden tudását macre amellett, hogy meghagyja a macos programok működésére jellemző funkciókat. Na hát ez így ebben a formában nagyon nem igaz :D

Alapaban miert bunteted magad outlookoal? :D

Nemreg volt a HUP-on egy hosszu topic. A lenyege:
A Mac-es office koszonoviszonyban sincs a windowsos Office-al, sem kompatibilitasi es semilyen teren. Ezt meg a Microsoft is bevallja. Ugyanaz a neve de mas. Ennyi erovel hasznalhanank libreoffice-t is.

Ez érdekes, mert nekem pedig végre úgy tűnik, hogy valóban minimális már a különbség, és a céges exchange-t legjobban az Outlookkal tudom földolgozni.
Szerk: arról nem is beszélve, hogy végül számos próbálkozás után az Onedrive-nál kötöttem ki, nekem bevált az is. Még linuxszal is működésre lehet bírni.

1 Like

Nyilván azért mert vállalati szinten azt használunk. És tudom, hogy a saját Mail tudja kezelni az Exchange fiókokat, viszont a Mail nem képes a shared emailcímeket kezelni. Ebből nekem van 3, egy kritikus és napi szinten nézős. Ami vicces, hogy a calendar meg tudja kezelni a shared fiókok naptárját. Ugyanúgy iOS-en egyáltalán nem tudom beállítani a shared fiókot még Microsoft Outlook klienssel sem.

Lehet amúgy engem sem zavarna, ha:

  • legalább a feladatokat rendesen megjelenítené egy ablakban a levelezéssel, de már külön ablakban sem frissíti.
  • van, hogy a shared emaileket csak akkor szinkronizálja, amikor rányomok, hogy frissítsen.

Ha csak levelezésre használnám és csak saját fiókkal, akkor lehet nekem sem lenne problémám. De pont a legjobb funkciók nem érhetőek el macen.

Egyébként az Exchange az úgy hulladék ahogy van. Tipikus Microsoftos termék számomra. Tök jó dolgokat kitaláltak, szuper lenne, ha minden működne. De nem. Pl a címjegyzék akkor frissül amikor akar. Amivel csak az a baj, hogy ha valakinek jogosultságot állítunk, akkor annak szerencsésebb esetben másnap vagy többször harmadnap működik csak. És sehogy sem lehet távolról rávenni a klienseket, hogy frissítsenek (kézzel persze Outlookból indítva lehet). És itt az a gond, ha kérnek valamihez jogosultságot vagy módosítást, akkor hiába jelzünk vissza, hogy elkészültünk a kért dologgal, a user meg visszajön, hogy hát neki nem működik csináljuk meg. És hiába magyarázkodunk, nem érti meg, mert őt nem érdekli mi a baj, oldjuk meg…
A keresési eredmények alapból gatya. Persze kulcsszavazva már tök jó a keresése, de átlag user (főleg Groupwise után) csak fogja a fejét, hogy nincsenek meg a levelei.
És ez még csak a jéghegy csúcsa. Nap mint nap találkozok olyanokkal, hogy agyf@szt kapok. Nem bezsélve az Excel és Wordről Windows alatt. Mindegy. :)

2 Likes

Nem mindegy, tök jó, hogy megosztottad a tapasztalataidat.

Ezt igen régóta ígérik, ígérgetik.

Par napja kijott az office 2019, tenyleg wines verzio tudassal.

Hüm, akkor megvizslatom holnap, ha eszembe jut :D

Excel szakik!
Mennyire kuzdjek, hogy mac-es office-on legyen excelben Powerpivot?
A lanyomnak kellene az egyetemre, de excelben nem vagyok annyira otthon. Windowsos verzioban van de maces-ben nem esek hasra bent. Legalis diakverzio office365.
Elore is koszonom!

Dögöljek meg, de nem értem mit akarsz kérdezni. :)

1 Like

:) Bocs ha nem voltam egyertelmu, de excelben nem vagyok gyakorlott arc :)
Az excelben a bovitmenyek kozott kellene lennie egy Powerpivot bovitmenynek amit kulon kellene bekapcsolni. De a mac-es verzion nem latom/talalom. Lehet nincs is…
(a kepek egy windowsos verziorol keszultek)

Meg nincs, de mar lehet ra szavazni:

Hat szuper. Vhol. azert lekommunikalhatnak, egy osszehasonlito tabalazatban a kulonbsegeket.
Azert kosz :)

Mindig van hova fejlődni. :)

Én letöltöttem, de semmi különbséget sem látok az előző verzióhoz képest.