Miért vennék Macet?

De nagy szerelem volt, szivesen emlekszem ra vissza. :) Es nagyon orulok, hogy itt vagy. :)

[quote=“esojaro, post:270, topic:60, full:true”]Es nagyon orulok, hogy itt vagy. :)
[/quote]

???
Július óta itt vagyok :)

Update: Haha, azt hiszem ezt benéztem :) nem nekem szólt :) :)

Ezt Idioty-nak köszönhetem, mikor a bm-n a dühöngő topikba néhány gondolatomat leírtam az oldalról, aki küldött egy pm-t, hogy csatlakozzak ide.

Szóval imádom az almás gépeket, sok gépem volt már- iMac, Ibook, eMac, macbook, iphone- szívem szerint vennék egy alu macbookot, de kérdés mire elég már az core duo 2. Szerintem kevés már. Az évek múlnak telnek, és hosszú távra szerettem volna gépet vásárolni.

De neked is nagyon orulok. Julius ota. :)

Attol fugg, mire kell. Meg egy ssd azert nagyon sokat dob a gepen.

Üdv!

Én egy 5.3-as MBP-t (C2D 2,8GHz - 8GB ram) nyúzok 2009 óta, 0 km-esen vásároltam. Igaz, hogy elővigyázatosságból a kiterjesztett garanciát még annak lejárta előtt kihasználtam (logic board, trackpad, superdrive csere volt). De semmi panaszom rá. Kell bele egy jó SSD és tökéletesen használható. Munkaeszköz, tervezés, rajzolgatás… Napi szinten 8-14 órát húzza az igát Adobe csomagokkal. A mai napig sem érzem kevésnek erre a feladatra. Bejárta az egész világot. Esett, rázkódik, több százszor átvilágították…Cígölöd, pakolod… becsukod, kinyitod… Működik!
Nem tudom mennyi lehet még benne… Bírja ameddig bírja… Nem válnék meg tőle. Ha végképp feladja a harcot, akkor cserélem.

ps.:
Egyik barátomnak van egy “drágább” lenovo masinája. Hiába nincs 1 éves a masina, nézhetetlen a kijelzője. Nekem a 6 éves gépnek szebb és szemkímélőbb. Hosszas munkát követően sem ég, vagy fáradt jelentősen a szemem. De attól 20 perc múlva megbolondulok…
Talán ezért is érdemes költeni erre.

Egyszeru a keplet kell az os x vagy nem? Ha neked jo a win vagy a linux hasznald azt ha esetleg van/lesz iphoneod vagy ipaded akkor akkor inkabb os x. A hw az hw szerintem itt az osszeszereles minosege es az os a lenyeg. (Na meg van akinek a design is)

1 kedvelés

Egyetértek solar-ral, ha nem fontos az OS, akkor érdemes meggondolni egy olcsóbb Pc-t.

Egyébként itt egy jó kis összehasonlító teszt, hogy mire képes az új Skylake a régi típusokkal szemben:
http://prohardver.hu/teszt/intel_architekturak_nehalemtol_skylake-ig/a_nehalemhez_vezeto_ut.html
U.i.: nem bántam meg, hogy megvettem a gépem most! :slight_smile:

Még jó, hogy küldtem PM-et, mert sejtettem, hogy törölni fogják a kiírásomat a topicban. Most néztem meg, és ott egy idézet üres válasszal a részemről. (Vagy iOS-én jelenik meg szarul, de akkor meg még rosszabb a történet.)

Gondolom, azert nem ert meglepeteskent a dolog. :D

Igazából eleve ki sem akartam írni, már csak kíváncsiságból is megtettem :D

Jól tetted. Azóta már belépni sem tudok az oldalra. Vagyis ennyit ért a kommentem. De most megpróbálok ismét belépni.

Még mindig nem térek magamhoz…

http://hasznaltszifon.com/bolt/mac/33-apple-macbook-pro-15-mid-2009/

http://hasznaltszifon.com/bolt/mac/23-apple-macbook-pro-13-early-2011/

Hihetetlen…

Pont nézegetem a neten, hogy ennyi pénzért már sokkal de sokkal jobb pc-s notit kapok. És minőségileg szerintem azok is rendben vannak. Szóval nekem csak ez a bajom, hogy sajnálok ennyi pénzt kiadni egy ilyen hardverre, mivelhogy hosszú távra tervezek.

Oké, hogy apple, meg minőség, meg os x, meg akármi… De akkor is. Asszem veszek egy normális pc-t használtan, csúcshardverrel-1-2 max 2 és fél éves gépet.

Még 2013-ban vettem egy fehér macbookot, jó állapotban. Akkor 75-ezer forintért vettem. Illetve a posta volt kb 2 e ft. Ami akkor abban az árban megérte szerintem.

Ehhez képest sem az unibody, az utolsó generációs gépek ára is még mindig irreálisan drága. Azóta pedig eltelt pár év. De még a 4-5 éves iPhone készülékekért is egyesek elkérnek 50 e ft-t.

Nem panaszkodni szeretnék csak normális hangom szeretném kifejteni a véleményemet. Persze ha drogbáró lennék, az sem érdekelne, ha egy Trabant 10 millió forintba kerülne.

Most olvasom a kommentet, pont ezeket nézegetem én is.

Igen ám, régi gépek bővíthetőek, de kisebb vagyont kell rááldozni és megint ott vagyunk, hogy egy normális, minőségileg összerakott pc-t kapsz. Így viszont nem biztos, hogy megéri. Szerintem. Jah és ha jó tudom a Dell vagy a Hp, nem tudom pontosan, de egyes termékeire még garanciát is adnak legalább pl 2-3 évre. De ebben nem vagyok biztos.

Akinek kell a fehér macbookomból ddr-2es ram, akkor eladom, illetve maga a gép is eladó, igaz akksi, hdd töltő nélkül és viseltes állapotban.

1 kedvelés

Minden annyit er amennyit adnak erte. Ha kapnak erte ennyit miert adjak olcsobban?

Feckanak ez a berogzodese. Szerintem akinek tenyleg napra kesz hw kell az nem fog cserelgetni megveszi a kiterjesztett garit es 2 evesen meg jo aron eladja garival.

Mennyit szansz a gepre, es mire kellene?

Én is így gondolkozok. Annyi különbséggel, hogy a gari lejárta után megpróbálom még kihúzni egy darabig a géppel…

Szerintem is összességében túlárazottak az apple termékek, de látod te is, hogy így is megveszik/megveszem - engem elsősorban os és a minőség fogott meg és igen tudom, hogy drága, de azt is tudom, hogy működik és nem kell buherálni (tudom tudom itt jön, hogy ezt már nem teljesen igaz, de a saját tapasztalatom alapján nekem semmi gondom nem volt még sem az ipad-el sem a macbook pro-val). Most épp mobil vásárlás előtt vagyok és húzom is a fogam, hogy mennyibe kerül a 6s plus 64GB - de jó pár év android után már csak iOS eszközökben gondolkozom…

1 kedvelés