Segítségeteket kérem, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkeznie egy SSD rendszerindító lemeznek. Lehet ez SATA drive-on? Nekem jobb lenne NVMe. A gép amire telepíteni szeretném Mac Pro 5.1 2010 mid. Jelenleg egy SATA drive-on próbálom a telepítést de a végső pillanatban hibára hivatkozva ledobja a telepítési próbálkozást.
Osszetortem az uveggombom, igy nem tudom, hogy mit irt ki.
A firmware verziotol fugg, hogy legyen NVMe boot (de az uveggomb sajna ezt sem mutatja). De az, hogy nem ment fel, annak nincs koze ahhoz, hogy NVM-e vagy SATA. Gondolom, az OCLP dokumentaciot kovetted… Az ott levo osszes infot elolvastad.
A baj úgy kezdődött, hogy az OCPL használatával installáltam a macOS 12-t. Egészen jól működött kb 2 hónapig, aztán a következő bekapcsolásnál nem tudtam indítani a gépet. Megjelent a hosszadalmas jelentés a hibáról és soha többet nem lehetett újraindítani. Megpróbáltam Time Machine biztonsági mentésből, nem talált semmit pedig működött a folyamatos mentés. Magától felkínálta, hogy telepítsem újra az alapként használt 10.12 rendszert. Elkezdi telepíteni, majd amikor feltöltötte kiírja, hogy valami miatt nem tudja befejezni, próbáljam újra. Persze hiába. Ezért gondolom, hogy a SATA indítólemez lehet hibás. Maga a gép egy régi OSX 10.9 rendszert elindít rendesen egy külön NVMe SSD-ről indítva.
Valoszinuleg azert nem tudtad elinditani a gepet, mert felkerult egy update… Ami ugye nem kerul fel, ha koveted a leirast es kikapcsolod az automata updateket. Az updatek telepiteset illetoen szinten koveted a leirast. Most egyszeruen be kell dugnod a 12-es elkeszitett OCLP telepitodet es azzal bebootolni a rendszeredet (mint az elso telepitest kovetoen), majd megpatchelni a futo rendszert. Amikor a 10.12-t probalod rakni, akkor elotte legyalulod kompletten a belsot? Illetve a 10.12. az most a recovery particiodon van, vagy az az Internetes recovery eredmenye?
Biztos, hogy jo otlet neked az OCLP hasznalata? Nem kellene ehhez jobban ismerned a rendszert?
Zárójel: a Mac Pro 5.1 NVMe -boot-képesség Mojave telepítesekor kerül firmware-frissítéssel a gépre, ha jól emlékszem. (Lehet, hogy eggyel előbb?)
Javaslat: tarts 2 boot-partíciót a gépen.
(Szerk.: nem a „szokásos” dátum- avagy lejárt tanúsítvány-probléma? 12 vagy 10.12?)
Tényleg nem vagyok a rendszerek működésével jobban kapcsolatban, felhasználó szintén ismerem a Mac gépeket. Azért nem értem a rendszer telepítési problémát mert ezzel a rendszerrel telepítettem korábban Mac Pro-ra és Mac Book Pro-ra is még 10.15 rendszert és kifogástalanul működött, a laptopon még most is. Úgy gondolom keresnem kell szakértőt aki biztonsággal megoldja a telepítést. Tudtok ajánlani valakit?
OCLP honlapján nincs a tiédhez hasonló esetre megoldás?
Ahogy @Czo emlitette, az update okozott boot-halalt.
Indits rendszert safe boot-al, indulas utan az OCLP-vel epitsd ujra a kext-eket meg az EFI-t.