Mini G4

Hozzám került egy mini G4, működő állapotban, airport nélküli, 40GB hdd, 1G ram, 32MB gpu.
Szépen, csendben bootol is, valószínűsítem, hogy a legfrissebb felrakható OS van rajta.
Ami fennakadtam, hogy a hálózat beállításainál az ethernet a gép szerint connected, igaz kábel sincs bele dugva, ezért Self-assigned ip-je van. Viszont, hiába dugok bele kábelt (macbookproval tesztelt, működő), a router-mini kapcsolat nem jön létre, nem linkel.
Milyen irányba induljak, amivel kideríthetem, a kártya él-e egyáltalán? Nincs róla infóm, hogy korábban hogyan használták, de az biztos, hogy neteztek vele.

Ha keszitessz egy 10.5-os telepito pendriveot majd rabootolsz, ha be van dugva az ethernet, akkor a telepito alatt is lesz IP-je. Ott egy terminalban megprobalhatsz pingelni. Ha ping, akkor a rajta levo rendszer szoftveresen van megmokolva. Ha nem, akkor hibas lesz a hardver.

Köszi, utánanézek, hogy is volt ez boot pendrive “régen” :D

A G4 nem fog usb-rol boot-olni csak ha kicsit megeroszakolod. Vagy FireWire vagy CD, ha nem akarsz szivni.

1 Like

Talan csak az utolso szerias pb-k bootoltak usb-rol.

Ez nem igaz :) https://support.apple.com/kb/TA25908?locale=en_AU

Itt ugyan nem irja a Minit, de nalam anno egy 1.42-es bootolt siman USB-rol. Mivel a legoregebb Mini is fiatalabb mint a G4 “AGP Graphics”, ezert ugy hiszem, hogy az is bootolni fog.

Hmmm… fene tudja akkor. Nekem a 2004-es iBook G4 ami kb egyidos ezzel a minivel, csak igy volt hajlando usb-rol bootolni.

Minden firmware update rajta volt? Nekem minden 10.5-re frissitett gep (PB 12", G4 AGP, G4 MDD, G4 Mini) kepes USB-rol bootolni trukkozesek nelkul.

Nem emlekszem mar, de megnezem majd valamelyik nap az utolso elotti szerias powerbuksin.

Nekem az van az emelkeben hogy csak az utolso szerias gepekkel ment (de lehet a 10.5 meghozta ezt a tudast) viszont a xserve g4 biztosan nem volt hajlando bootolni usb-rol, ipd minirol kellett telepitenem :)