Mouse Keys ON végleges kikapcsolása?

Sziasztok!

Új Mac felhasználóként szeretnék segítséget kérni.

A gondom az, hogy a gép (M3 MacBook Air) újraindítása után a zárolt képernyőn a jelszóbeviteli mezőben nem tudok jelszót beírni, mert a bekapcsolást követő kb. 5 másodperc múlva bekapcsol az egérbillentyűzet vezérlés “Mouse Key On”. Néztem a beállításokban és ki van kapcsolva. Nem is értem.

De csak a laptop beépített billentyűzetét bolondítja meg a külsőt nem. Egy 460-as HP külső billentyűzetem van hozzá.

Hogy lehetne ezt az egérbillentyűzetet véglegesen úgy kikapcsolni, hogy újraindítás után ne aktiválódjon a zárolt képernyőn.

Nem megoldás, hogy külső billentyűzet kell a jelszó beíráshoz. Ilyenkor ugye még a TouchID nem él :( Valahol máshol is van ehhez beállítás?

köszönettel

sinkaz

Amikor ezt csinalja, mi van beledugva? Mi van ra bluetoothon csatlakozva? (pl barmilyen masik billentyuzet? vagy valami telefonos bill helyettesito bluetoothos alkalmazas?).

Miota csinalja ezt? Nem kerult folyadek az option gombok kornyekere? Ha megnyomod 5-6x kikapcsolodik?

egy hetes a gép. Én aktiváltam egy külső HP 460-as bluetooth bill van rajta plusz egy HP bluetooth egér.

Az option 5x nyomogatása ki van kapcsolva. De ha bekapcsolom az újraindításkor még a jelszó beírása előtt nem működik. Csak miután rendesen bebootolt a gép és túl vagyok a bejelentkezésen.

Nem érte folyadék.

Ha kiveszed az elemet a kulso keybaordbol? akkor is csinalja? Tolto sincs rajta?

Bill leválasztva, kikapcsolva elem ki. Töltő kihúzva. Gép újraindítva és nem változott semmi :frowning:

Sajnos

Es azt allitod, hogy tenyleg ki van kapcsolva a lock screennel ez az opcio. Berakod ugy az elozo screenshotot, hogy a teljes ablak latszodjon? Csak, hogy lassam, tenyleg jo helyen jarsz.

Nagy király vagy. Rávezettél a megoldásra. És tényleg a Zárolási képernyőn van egy kisegítő lehetőségek beállítási mód ahol be volt kattintva az egérbillentyűzet. Hát ezért jelent meg a dög a gép újraindítását követően.

Kikapcsoltam újraindítottam és most jól működik :slight_smile:

Mégegyszer köszönöm, hogy időt szántál a problémámra.

1 Like

Nm, ezert van a forum :slight_smile:

1 Like