MPlayerX + MacKeeper bundle

Az eddig kedvenc media lejátszom, az MPlayerX nem kicsit lepett meg tegnap, miután a telepítő sunyiban feltette a MacKeepert is! :-S

Belefutott más is a neten és ezt írja fejlesztő a blogjában:
“The other thing is that, MPlayerX will start to utilize the installer to fulfil monetization. I knew it may bring many negative comments, but honestly it is the best way to keep the developer motivated. For anyone who cares about this, please check the installer and make sure only install MPX, then it should be no difference with the old way.”

Ha így is tesz, azért ezt kulturáltabban is meg lehet oldani…

Esetleg tud valaki hasonlóan egyszerű lejátszót? Nem kell library és egyéb okosság, csak lejátszani tudjon.

Ha szokoevben egyszer kell a gepen medialejatszo filmhez VLC zenere itunes, spotify. (Amikor csak valogatok es csak belehallgatok a zenekbe akkor siman ‘space’ gomb).

1 Like

Az én kedvencem a Movist volt, amníg el nem csesződött Yosemite-n (a feliratoknak csak az első sora látszik). Sajnos az ElCapitan sem javította meg. Van fizetős változata is, amit nem ismerek, de azt látom, hogy a QT-dekóder kikerült belőle (amiben az a sajnos, hogy a QT-nek sokkal jobb hangja van).

Mitol szol szebben mas codec jatsza le vagy megis mitol? A digitalis zene ugyan az a d/a atalakito szinten :).

Köszönöm a tippeket!
A VLC-t nem kedvelem. A Movist-ot megnézem.

Egy csomo ideig en is azt hittem. Aztan egyszer ugyanazt a zenet (optimized for iTunes) lejatszattam a Raspberry Pi-n valami szoftverrel, ugyanugy airplay+kulso DAC+erosito kombon, mint elotte iTunes-szal, es nagyon megutott a kulonbseg.
Pedig amugy tok botfulem van.
Meg a Vox is jobb mint az iTunes szerintem. Pedig az ingyenes.

Hetvegen letesztelem, de ez kicsi olyan mint a 30e forintos optikai kabelen szebbek a magasak. Mp3 dekodolas egy szabvany es matek, legfeljebb a lehatszo rak hozza egy kis sunyineq komresszort, de szvsz ezek csak artanak.

Én sem kedvelem a VLC-t, de be kell látni, hogy ha mindenevő lejátszót akarsz, akkor ő a nyerő.
Zenében én is áttértem a Vox-ra.

Igazabol zene 90% traktor :) keverem mellette szinte csak keresek ujat vagy teloval hallgatok zenet de nem otthon. Flac pedig 99%ban placebo. Itt is linkelve volt mar a vak teszt :)

Én is imádtam a Movist-ot amíg ingyenes volt. Úgy emlékszem, hogy az is az MPlayerX-re épült. Viszont a fizetőst sosem próbáltam. Továbbá én Kodit használok, de az teljesen más. Ha meg hirtelen kell valaminek a lejátszása, akkor szintén VLC (amit én sem szeretek annyira).
megjegyzés: legújabb VLC (2.2.1-es verzió) hibásan (nagyon akadozva) játssza le a az RTMP streamet. Ugyanazt a streamet a a korábbi 2.1.3-as verzió gyönyörűen, zökkenőmentesen játssza le.

Nemtom, mitől szól szebben. De nem is zenéről beszélek, hanem filmnézésről, és nem 5.1 surround, hanem csak az MBA saját két pixi hangszórója. SOKKAL jobb hangja van QT-vel, van atmoszféra, van teste a beszédhangnak is.

Az FFmpeg kodekkel viszont sokkal gyorsabban lehet a filmbe tekerni.

A VLC meg totál behal, ha rossz a felirat szinkronizálása, olyankor beletekerésnél kb. addig laggol, amennyi idővel el van tolva a felirat.

Nem nezek gepen filmet. Medialejatszo es tv. Vagy ipad ha utazok.

Erre esett a választásom:

Elmedia Player

Mi győzött meg?

(gondoltam kipróbálom, de a magyar feliratot nem kezeli nekem :()