Naplóolvasó weblap

Nagyot!

Cégnél egy gyártósoron naplózni kell eseményeket: munkadarab beérkezése, továbbküldése, az illető mennyit várt a munkadarabra és mennyi időt töltött el a munkadarabbal. HW kb. 100 %-ban megvan, egy Raspberry Pi menti az adatokat amit a belső hálózatról el is érek (nincs kiengedve a világhálóra). A málnán elindítottam egy webszervert az alábbiak szerint:

Jön, megy, teszi a dolgát, a tesztoldal szépen megjelenik. Hogyan lehet azt megoldani, hogy a naplófájlokat webes felületről elérjem? A naplófájlok tartalma ilyen szerkezetű:

2022-05-13 16:45:00 - 2022-05-13 17:11:34 - 341:23 - 26:34
2022-05-13 18:10:34 - 2022-05-13 20:21:52 - 59:00 - 131:18

Heti egy fájl keletkezik. Ha a szerkezete nem megfelelő, tudok változtatni rajta. Van erre valamilyen sablon? Ilyen kinézet már elég, nem kell semmi extra. Bal oldali mezőben kattintok a fájlra, jobb oldali táblázatba (négy oszlop) betölti a tartalmát.

Elsőre is!

O, ezek statikus fileok, amelyek leteznek fizikailag a filerendszerben? Ebben a folderben van mas? Ha apache/httpd amit hasznalsz, es ha ez a folder “kiadhato”, akkor szerintem eleg DocumentRoot-nak ezt beallitani es engedelyezni a listinget. Mivel .txt, ezert ezt egy az egyben at fogja kuldeni a brozernek az meg siman megmutatja. A “back” meg visszavisz a listahoz.

Annyiban statikus fájlok, hogy hetente keletkezik egy, az aktuális heti fájl naponta többször is bővül. Nincs, más nincs ebben a mappában, csak a naplófájlok. Pl.:

~/Desktop/naplok/2022_w03.txt

Egyelőre nem használok semmit. :slight_smile: Nem számít a weblap kinézete de a mentett adatokat jó lenne egy négy oszlopos táblázatban megjeleníteni.

Bocsánat, tárgytalan, megfeledkeztem erről a lehetőségről. :slight_smile:

1 Like

Azért, ha tudunk bármiben segíteni, szólj!

3 Likes

Köszönöm a lehetőséget! Kicsit messze áll tőlem a webes világ, még nem készítettem ilyesmit, ezért sem jutott egy ideig eszembe, hogy az Xojo alkalmas lehet.

Már ki is próbáltam, bőven elég lesz. Egy háttérben futó alkalmazást készít, ami egyben egy web szerver is, lehet hozzá böngészővel kapcsolódni. A többi már csak “ollé”.

1 Like

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.