NAS fájl láthatóság gond

adott egy raid1-es NAS. saját képeket, videókat tárolok rajta jónéhány éve. A fájl struktúrát még egy 10.7-es mbp-vel hoztam létre
namármost van egy rakat alkönyvtár,(pl 2013 videók 56db fájllal). viszont a többi gépen (imac, mbp, apple tv, windows stb) csak 4 fájl látszódik. a régi mbp-vel nézve viszont az összes.

ami különleges, hogy az új géppel megpróbálom feltenni ugyanazt a fájlt, akkor jelzi, hogy már van fent, kicserélhetem. DE NEM LÁTSZIK.
pedig nincs a könyvtárakra semmilyen egyéb paraméter megadva, elvileg ugyanaz a jogosultság van erre a mappára, mint az összesre a nas-on.

mi lehet a baj?

Terminalban sem latszik? Friss a rendszer a NAS-on? Milyen rendszer verzio van azon a gepen, ahol latszik? Milyen rendszerverzio van azon a gepen, amin nem latszik?

10.7.5-ön látszik, de csak egy gépen. a többi 10.7.5-ön nem. egyéb gépeken (10.10-10.13) meg nem!
sajna a terminálhoz nem értek…
a nas-on friss a rendszer :)

image|666x500

http://louise.hu/poet/midnight-commander-for-mac-os-x/

Tegyél fel egy mc-t, miután feltetted elindítod a terminalt és beírod, hogy mc

holnap felteszem, de nem tudom, mit kezdjek vele ha fent van :)

ez egy kétablakos file kezelő, becsatolod a NAS-t a mac-en, majd belépsz a Volumes mappába és ott a becsatolt megosztásra és megnézed mit látsz a mappában :)

Bongeszon keresztul se latod? Adminal belepve.

azt tudom, hogy mire való az mc.
én forkliftet használok, de azzal sem látom a fájlokat. sőt! a nas webes felületén sem!

Minden esetben adminnal vagy belepve?

yep

Es mc-vel sem latod? vagy terminalban is oda tudsz lepkedni a “cd” paranccsal es a kerdeses mappaban “ls -al” parancs ki listazza a tartalmat.

Azt is csinalhatod, hogy beirod a terminalba hogy “cd szokozUtanMegIdeBehuzodAztAFile-tAmitLatsz” ilyen kor automatikusan meg kapod a behuzott file eleresi utvonalat mar csak torold vissza az utolso / jelig, majd enter

nekem egyszer volt hasonlo helyzet, amikor a NAS smb beallitasanal megosztottam a mappat, nfs beallitasrol pedig elfeledkeztem es a csak nfs csatlakozasnal nem lattam a contentet