NTFS lemezek kezelése Mac OS alatt

Sziasztok!

Van ötlete valakinek, hogy hogyan érhetném el alegegyszerűbben, hogy a Mac-em képes legyen olvasni/írni (legalább olvasni) az NTFS formátumú külső meghajtókat? A legkevésbé invazív megoldás érdekelne.

Korábban próbálkoztam az emlékeim szerint “NTFS for Mac” néven futó programmal, de az csak akkor működne, ha engedélyezem a külső kernel modulokat. Utóbbival kapcsolatban voltak fenntartásaim, így ezt a megoldást elengedtem (egyelőre).

Ha létezik olyan formátum, ami mókolás nélkül is jó a Mac-nek és Windows-os gépek is képesek kezelni, az talán még jobb lenne.

Köszönöm!

Kérdésem tárgytalan, a külső meghajtó ExFAT fájlrendszerrel történő formázása megoldotta a problémám. :slight_smile: Elképzelésem sincs, hogy erre eddig miért nem akadtam rá a neten.

1 Like

(Alapból olvassa az NTFS-t.)

1 Like

Értem. Akkor valami más probléma állhatott fenn, amikor egy korábbi meghajtóval próbálkoztam. Mindenesetre így most írni is tudom.

Alapból az NTFS-t nem, de az exFAT-ot és a FAT-ot írja a MacOS. Az NTFS-hez a Paragon megoldása a legkiforrottabb, de nem a legolcsóbb. A többi megoldás főként Linux alól származik. Azokat nem merem ajánlani tiszta szívből.
Ha a Paragon megoldását választod, a telepítése nem lesz szokványos, kicsit kiesik a komfort zónából, mivel külső fejlesztő kernel modulját kell engedélyeztetni és teljes lemezhozzáférési jogot kell adni.

1 Like

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :slight_smile: Végül úgy döntöttem, hogy maradok az exFAT-nál, mert a célnak megfelel.

1 Like

A Tuxera jóval olcsóbb.

This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.