Nuclide.io

A Facebook dolgozik egy Atom-alapu IDE-n, lehet, hogy erdekes lesz.

Erdemes megnezni a videot, elmeselik, hogy egy akkora kodbazisnal, mint ami naluk van, hogy teljesitenek a kulonbozo IDE-k. Ugyanakkor web alapu editor…hat.

Ezektől a WEB alapú dolgoktól csak nekem áll fel a hátamon a szőr?

Az Atom csak olyan ertelemben Web alapu, hogy JS es HTML van mogotte. Nem bongeszoben fut, es JS kodot is csak akkor latsz ha kiegeszitot fejlesztesz hozza. En is tartottam tole, de nincs vele gond. Nagyon gyorsan fejlodik es nalam majdnem kivaltotta a Sublime-ot.

Szerintem sokkal lassabb, mint a Sublime Text.

Nekem az a bajom ezekkel, hogy sosem lehet tudni, hogy mi az ami végleges bevált és legfőképpen: támogatott marad évek múlva is.
Aztán a másik, hogy annyi “technológia” van már, hogy nehéz ezzel lépést tartani, mindegyiket ismerni, tudni, használni…
Bár az igaz, hogy a webfejlesztés tőlem messze áll, ezért is vagyok lemaradva ilyen dolgokról. Mint pl a node.js. Amiről tudom, hogy akár zseniális is lehetne egyszer…

En nem erzem ezt egy editornal olyan nagy problemanak.
Raadasul az Atom nagyon hasonlo a Sublime-hoz, igy pont, hogy egy alternativat jelenthet ha a Sublim fejlesztese megall.

@esojaro: Igen, valoban lassabb, de szerintem boven belefer. Igazi lassulast csak Markdown live preview-val vettem eszre.