Nuendo 7 - a Steinberg gázt adott

Itt van, megjött a DAW-ok álma, a minden audioworkstation-ök királya a Nuendo 7. Hmarosan kint lesz a trial is. Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert a 6.5 is sok és hasznos újítást tartalmazott és a pluginek is egész szinvonalasak voltak, ebben is ígérnek újdonságokat. Meglátjuk.

jó régen foglalkoztam a témával de mitől királyabb mint a Pro-tools vagy éppen a cubase, logic (bizonyos zenestilusoknál/projecteknél pedig már az abletont se szabad elfelejteni)

Nem baj az ha van konkurencia, legalább egymást csiszolják a cégek és mennek le az árak (talán).

a kérdés az volt hogy miben jobb. :)

Abban jobb, hogy ebben van minden, ami az összes többiben itt-ott. Persze ez az árán is meglátszik. Sajnos a zene(készítés) ilyen szinten már kimaradt az életemből, de film és tv audió utómunkában az ADR integrációval verhetetlen. Ezt csak nagyon drága külső alkalmazásokkal tudták a korábbi Nuendo verziók (6-os előtt) vagy akár a Pro Tools stb. Egyébként nem a többit bíráltam, hanem ezt dícsértem, úgyhogy ne összehasonlítani tessék, hanem hiteles kritikával bírálni a softwaret, mert az 1.5 óta használom és nem tudott meggyőzni egyetlen versenytárs sem. :)

En nem biralom csak tenyleg nem tudom miben lenne jobb mint a tobbi. Minden ironia nelkul kerdeztem.

A linkelt oldalon vannak youtube linkek, nézz bele, illetve tudsz válogatni, ha van olyan tulajdonság, ami külön érdekel. Nem ismerem a felhasználói szokásaidat, így nem tudom, mi az, amire feltétlenül szükséged van, vagy érdeklődésedre tarthat számot. Például a Key Commandek konfigurálhatósága eddig is adott volt, ez nem mondható el a nagy versenytársról és ez csak egy alap szolgáltatás. Ha van ötleted, kérdezz, talán tudok válaszolni és szívesen teszem.

1 Like

Pro Tools a standard a studioban.
Bocsánat, de ez mitől igaz, mert az Avid azt mondja? Jaj ne már!

Nekik van egyedül használható DSP rendszere az UAD mellet. A többi dsp rendszer pluginjei olyan szarok hogy a native társai 100%-ban leverik.

Szerencsére ezt a Nuendo felhasználói nem így gondolják.

Pedig hidd el iszonyat nagy studiok vannak közte Pro Tools HD vagy HDX el. Többen használnak Cubase-t mégtöbben Logicot.

A Nuendo kistesvére a Cubase, kevesebb szolgáltatással.

Akármilyen felmérést nézek a nuendo a sor végén áll

Ja, ha te “felmérések” alapján választasz munkaeszközt…
De nem akarlak meggyőzni, neked nagyon jó a PT, nekem meg egyáltalán nem olyan jó. Számomra, hatékonyságban és sokoldalúságban több a Yamaha terméke és hatékonyabb, akár felvételről, akár keverésről van szó. Amit a Yamaha alátol fejlesztésben az is csak puszta hóbort lehet, hiszen alig használják néhányan a Nuendot és kivéve persze az iszonyat nagy hazai stúdiókat, akik hallani sem akarnak erről, hiszen a PT ipari szabvány és sokkal jobb.

Sajnálom, hogy megint ez a buta valami vs. akármi vita lett belőle, jó lett volna érdeklődést tapasztalni, esetleg párbeszédet folytatni valakivel a témát illetően.

Csak halkan zarojelben (az ns10 eredetileg hi-fi hangfal volt) :)

Kicsit off. 2 hete regisztráltam PT (12? free), de nem kaptam semmi letöltésre utaló linket az Avid ígéretéhez képest? Meg van valakinek ez az ingyenes új PT? Köszi.

Én pár hónapja regisztráltam és azóta sem kaptam linket. Akkor még azt hiszen nem volt kész, és azt hittem még most sincs meg a free verzió. Én csak kiváncsi vagyok mit tud, nem használnám aktívan… Egyébként meg minden free verzió csak beetetés!

Így legalább megúszom a felesleges letöltést/idő■■■■ékolást! Köszi!

Pár napja megkaptam a linket a PT-re, de még nem tetem fel. Kíváncsi vagyok

még nem tettem fel :D

Képzeld, ha nem lenne kíváncsi… :D

Akkor feltenném :D

2 Likes

Vegulis mar hagyd a fenebe lassan jon az uj :D

1 Like

De mindegy is, már régen megcsináltam Nuendoval. :p

Na feltettem El Captainra, de enm indul el :)))

1 Like

Nem lehet, hogy ez a gond?