Numbers kérdések

Van egy elég nagy táblázatom. A táblázat egyik oszlopában szerepelnek összegek, mellette egy oszlopban, hogy melyik tételhez tartozik az összeg. Egy olyan problémám van, hogy szeretném megtudni, hogy tételenként mennyi lett az összeg.
De! Van egy szumma is az összegek alatt ahol nem az egész táblázatban szereplő összegeket adom össze, hanem egyedileg megadom, hogy mely sorok tartozzanak bele. Tehát időnként változtatom azt, hogy melyik sorok tartozzanak bele a szummába. És ugyanezekből a sorokból vegye csak a tételenkénti összeget.
Lehet ez így egy kicsit zavaros, megpróbálom leírni táblázatszerűen:

    A    B
1   tetel1  3000
2   tetel1  4000
3   tetel2  4000
4   tetel3  2000
5   tetel1  1000
6   tetel2  1200
7   tetel2  5000
8   ÖSSZ:  =SUM(B2:B6)

Tehát a kérdés az lenne, hogy hogyan tudnám meg, hogy tetel1, tetel2 és tetel3 összege mennyi, ha csak azokat a sorokat veszem, ami a B8 cellában meghatározott területen belül van.
A lényeg az lenne, hogy én csak 1 helyen akarom módosítani, hogy melyik tartományt vizsgálja, és az összes értéket így számolja ki.
Tudom meg lehet oldani akár pipával is, hogy pipával megjelölöm a sorokat, hogy melyiket szeretném megjeleníteni az összegekben. Csak hogy ez egy elég nagy táblázat ahhoz, hogy nehézkes legyen a kijelölése a kellő soroknak.
Valami olyasmit keresek, hogy egyik cellába megadnám szövegesen a tartományt és ezt a cellát adnám meg a SUM vagy a kereső függvényeknek.
Lehet ilyet vagy túl sokat akarok? :)