Sziasztok,
Használ valaki ilyet? Működik? Hogyan érdemes feltenni? Tapasztalata valakinek?
Nagyon köszi!!
Sziasztok,
Használ valaki ilyet? Működik? Hogyan érdemes feltenni? Tapasztalata valakinek?
Nagyon köszi!!
Mukodik, next-next finish. De erdemes elolvasni, vagy csak nagyvonalakban atfutni a manual-t.
Alverziók upgrade-je hogyan történik?
És nézd meg a YT-on Mr. Macintosh videóit.
https://www.youtube.com/channel/UC7FRPWLwRlhORhFHHywfqAg
Folyamatosan képben van az OCLP frissítésekkel kapcsolatban és alverzió upgradekkel is foglalkozik. Azt hiszem 11? már nem támogatott géppel teszteli az aktuális verziókat. (A mai állás szerint OCLP 2.2.0 + Sequoia 15.2)
Ugyanugy mint a tamogatott os-el, csak itt a teljes telepitot fogja letolteni. Reboot utan ujra kell patchelni es mehet is tovabb.
Mennyire biztos internet/kiber biztonsagilag ez a patch? Van e mogotte valamilyen hackerhalozat akar szovjet, ha a netre megyek vele mennyire viheti az adataimat - banki v face jelszavak stb., ?
En nem ertem a kerdesed. Az egesz open source, barmibe belenezhetsz, barmit eloallithatsz magadnak.
Az OpenCore Legacy Patcher Dortania “mellék-projektje”, aki nagyjából 2018-19-óta a Hackintosh közösség kiemelt tagja, az OpenCore Bootloader fejlesztője. Rengetegen használják az általa fejlesztett bootloadert és a Legacy Patchert is. Ennyi idő alatt csak észrevette volna valaki ha rosszindulatú kódot helyez el benne. Az OpenCore Bootloadert a megjelenése óta használom, tudomásom szerint eddig még egyetlen jelszavam sem szivárgott ki az OpenCore-on keresztül.
Az egész dolog csak azon múlik, hogy mire használod. Szép-szép, hogy egy 2013-as Mac Pro-ra is tudsz Sonomá-t, vagy akár Sequoiá-t telepíteni, de a hardware mégiscsak elavult. Tapasztalatból írom, hogy a 2025-ös Adobe programokkal nincs teljesen megelégedve, illetve random problémák generálódnak: az egér nem képes kattintani, vagy programfrissítés közben felakad stb. Szerencsére ezek nem mindennapos hibák, csak ritkán jön elő.
Mindezek ellenére élhető megoldás, merthát a Xeon még egész gyorsan számol.
Illetve a Thunderbolt merevlemezek is elketyegnek vele.
Látom, már sok hozzáértő elmondta a fontosabb tudnivalókat. Én gyakorlati tapasztalatból mondom, hogy végigolvasva a tudnivalókat és megkeresve a gépedhez melyik OS verziót választhatod, minden megbízhatóan működik alkalmazásával. Én egy 2010 mid Mac Pro gépet frissítgetek már másodszorra,- most OS 12-nél tartok. Leszámítva, hogy nem minden kimenet működik ami alapból megvolt, az öreg vas még mindig teszi a dolgát. Egy dologra figyelni kell, hogy a VGA képes legyen a Metal kezelésére
(10.14 Mojave már Metal-igényű, tehát…)
Pakoltam már fel 2012es macbook air és 6.1 mac pro-ra is. működik, nagyon egyszerű.