OS X biztonsági rés

Ezt olvastátok már?

Igen, és nem teljesen értem, hogy miért reagál rá úgy az Apple, mint egy lassított felvétel.

Vajon mindegyik OS X változatot érinti? (Mert a cikkben csak a 10.10-et említik.)

Sajnos egyre inkabb allokep…

Anno OS X-en az Agile jelszókezelőjét használtam, ha jól emlékszem 1Password volt a neve. Ezzel a hibával kapcsolatban, ha jól tudom még ők is visszavettek az alkalmazásuk és az OS X összedolgozásából. Nagyon régóta használom viszont a KeePassX nyíltforrású, a 4 legelterjedtebb OS változaton (Win, OS X, Linux, Android - A BlackBerrymen is használom :-) ) futó jelszó kezelő-, generáló- és tároló alkalmazást. A jelszavak tárolását egy lekódolt fájlban tartja, amit a te döntésed alapján tárolhat, gépen, felhőben, pendrájvon stb, stb. Ha valakinek szüksége van ilyen alkalmazásra, annak bátran ajánlom.

Ahogy a Facebook csoportban is mondtam, minden rendszerben vannak kritikus biztonsági rések és rosszarcú, hozzáértők ezeket ki is használják. Ezért szoktam kacagni, amikor olyat olvasok, hogy ‘mer az OS X-re nincs vírus…’ Van. Alapvetően nem a vírus a jelenlegi trend, hanem azok a fertőzések, amelyekkel adatot lopnak, vagy egy zombihálózatot alakítanak ki bármilyen célból. A legveszélyesebb pedig a hamis biztonságtudat, amit pont a fentihez hasonló kijelentések gerjesztenek.
Azt meg nem is mondom, hogy léteznek hadivírusok és senki se gondolja azt, hogy azokat csak windowsra írtak, írnak.

Megnéztem a KeePasst, szimpatikus lenne, hogy minden rendszeren fut, de úgy látom, nincs autotype – tehát csak kopizgatni tudom a user-psw párost?

1Passwordöt használom, az olykor jobban működik, mint a Safari, de van, hogy ő sem tölti ki a mezőket.

Talan egy kicsit off
Apple-t felszolitottak hogy segitsen az FBI nyomozasaban


ON