Összeomlás, majd nem indul újra a rendszer

Sziasztok! Éppen egy kissebb, vicces anyagot vágtam ismerőseimnek. Egyszer csak szétcsúszott a kép és kifagyott a rendszer. Újraindítottam a gépet (power gombot nyomva tartottam amíg ki nem kapcsolt a MacBook) Már a loginnál is furcsa volt, mert nem színhelyes képernyôn akart logoltatni, és mintha a felbontás is lecsökkent volna. Belépés után, megint szétcsúszott képernyő. Megint kikapcs, bejelentkezés után u.a. mint az előbbi bejelentkezésnél. Viszont a pass megadása után, már nem is tölt be, hanem hófehér a képernyő. A Macbook talán 2012 late, a macOS pedig a legutólsó High Sierra.

Recovery mod se indul?

Mi a geped pontos tipusa?

Az a gond, hogy nem az enyém. Ezért nem tudom a pontos típust. Recovery Mode-ot próbáltam, csak nem tudom, hogy jól csináltam -e? Gong után cmd + R Jött a boot csík és megint hófehér minden.

Azt sem tudod, hogy 13"? 15"? GPU van-e benne? Mert ha van, akkor abban az evben sem kerulte el az Apple gepeit a GPU leolvadasa. Erre is volt/van visszahivasi program: https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/

Macbook Pro 15” Model No: A1286

15"-bol csak a retinara volt visszahivas, a nem retina 15"-os tulajok csak a macrumorson sirtak.

PRAM reset volt? Boot után egyből asszem Command+alt+P+R. És állítólag 3x kell újraindítani így a gépet, az a biztos, utána el lehet engedni a bill kombót.

Köszi, megcsináltam- de sajna ez sem segített.

a bootolasi folyamatrol (kikapcsolt allapotbol indulva) tudsz felvenni egy videot? Valtozik barmi, ha mozgatod a kijelzot?

https://www.dropbox.com/s/k3riz4z9pja16dl/720p.MOV?dl=0

Mozgatásra nem reagál a képernyő: de szerintem alapból nem jók a színek. Ez a videón kevésbé látszik.