Pages

Van egy Pages dokumentumom.
Ez egy nagyon egyszerű dokumentum:

  • csak szöveg
  • betűméretek és igazítás (középre vagy bal szélre vagy kitöltés) változik
  • aláhúzott, félkövér, dőlt formázások vannak benne
  • valamint számozott és számozatlan listák

Ezt szeretném átkonvertálni HTML formátumba. De úgy, hogy egy div-be beágyazható legyen, azaz nem akarok iframe vagy teljes különálló oldalas html megoldásokat. Valamint nem tartalmazhat javascriptet sem :).
Kiexportáltam rtf formátumban, ami jól is jelenik meg.
Majd próbáltam textutil segítségél átkonvertálni html-re (meg persze a TextEdittel is, ami ugyanezt csinálja).
A dokumentumnak két része van. Az első részt tökéltesen megcsinálja, abban csak számozott lista van és max 2 szintű.
A második részben viszont első és második szint számozott, míg a harmadik szint kötőjeles. Ezt már nem tudja átkonvertálni rendesen, mert mindegyik első szint 1-es pontot ír, mint ha mindig újra kellene kezdeni a számozást. Persze próbáltam html-t szerkeszteni és kijavítani, de annyira sok helyen kellene változtatni és ezt minden egyes változásnál megcsinálni nem szeretném.

Találtam ingyenes parancssori konvertálokat:

  • pdftohtml: nem ismeri fel a magyar karakter kódolást, pontosabban az utf8-cal hibázik
  • pdf2htmlEX: ez rettenetesen jó. Teljesen ugyanúgy néz ki a pdf, mint ahogy megcsináltam Pagesben. Viszont ez javascripttel oldja meg és nem találtam semmi kapcsolót, hogy anélkül oldja meg.

Valamint próbáltam néhány online konvertálót, már nem emlékszem a nevükre, de egyiknek sem sikerült megoldani. Próbáltam keresni macappstore alkalmazást, de ott sem találtam használhatót.

A kimentett html kódot egyébként adatbázisban tárolnám. Ott lehet akár base64 kódolással is tárolni ha kell, most simán szövegként van. És onnan injektálom be egy divbe…

Tudtok valamit ajánlani, hogy mit próbáljak meg? Persze ingyenes megoldásra lennék kíváncsi :D

Csinald meg kezzel. Annal egyszerubben szerintem nem lehet. Ahogy irtad, ez a szerkezet nem is bonyolult. Ahogy nezem <ol> egymasba agyazhato, a Safari ezt biztos, hogy jol kezeli, tehat elvileg meg is valositato.

Igen, az lesz, hogy megcsinálom kézzel. Ugyanakkor kicsit másképp, mert inkább a weboldalba beépítem a showdown parsert és végül markdown-ra át teszem. Azt sokkal egyszerűbb szerkeszteni.

Amúgy nem tudom miért rontja el a textutil, látszik, hogy hiányzik a fő ol csoport, ahová kellene tartozzanak a hibás részek.

Egyébként ezt találtam markdown szerkesztésre hirtelen:

Meglepően sokat tud, ahhoz képest, hogy full ingyenes.
Pl.: tud “multi-cursor-editinget”, ami azért érdekes, mert az Xcode bétába még csak most került bele. Ez meg ingyenes :D

1 Like

Köszi a tippet, tényleg egész jó kis szerkesztő.