Van itt barkinek olyan Panasonic digitalid fenykepezogepe, ami WiFi kepes es tamogatja a fenykepek geotageleset? A Panasonic gyari appja egy energiazabalo szornyeteg ha ilyen tevekenysegrol van szo, ezert irtam egy sajat appot, ami kepes ezt a reszet kivaltani az eredeti appnak. Nekem egy G85-om van, igy olyan embert keresek, akinek valami mas van (pl G7 vagy G9) es kiprobalna az appot, hogy megy-e az o kamerajaval is.
Koszi. Ahogy latom nem egyszeru ide regisztralni, ugyhogy irtam az ehhez tartozo emailcimre egy levelet. Hatha. Probaltam facebookon is embert keresni, G85-ot kiprobalta nekem nehany ausztral srac, de mivel nekem is az van, igy tudom, hogy azzal megy. Mar itthon is akadt egy G80 tulaj (mivel a G85 europai modellszama G80, nemetorszagban pedig G81), dehat azzal is nyilvan megy. Nem igazan ertem, senkit nem erdekel a lokacio tagging?! Nekem az egyik legnagyobb erv volt a vasarlas mellett a WiFi valamint a lokaciotagging, mindez ugy, hogy nem kell allando kapcsolat fotozas kozben a telefon es a fenykepezogep koze.
Hasznaltam mar GPS-es gepet es jobb szeretem, ha a GPS nincs a gepben. Kellene bele a GPS melle GSM/UMTS/LTE interface, meg WiFi is, hogy zart terben, pl. muzeum vagy kocsma mukodhessen. Igy szoba sem johetett olyan gep, amiben beepitett GPS van.
Nekem a megirt appom teljesen jol mukodik, ha lesz tobb eszkoz tesztelni, akkor lehet, hogy a storeba is kikerul es akkor mas is boldog lehet vele.
Nem volt még igényem erre, de azok a dlsr-ek amikben van gps ez valójában nem jelent problémát ha te bemész egy kocsmába. Wifi pedig ezekben a gépekben már alap.
En egy Canon-t probaltam, bementem a kocsmaba (amolyan pincehelyseg), ott beleraktam az akkut es lottem 3-4 kepet, majd megneztem a kepeket. Egyikben sem volt koordinata. Persze, ha lovok 1 kepet a kocsma elott, majd ugy megyek be, akkor jo (azt is megneztem, hogy ugy mukodik, hogy amig nincs ervenyes koordinata, addig a legutolso ervenyes koordinatat hasznalja a kepekhez. Ez kb megfelelo megoldas lenne, de ha nagy az epulet, ez se jo). Dehat ez nem jo mukodes. Az a baj, hogy a WiFi onmagaban keves, mert attol, hogy latod a WiFi halozatok listajat, adatkapcsolat nelkul nem fog tudni ebbol pozicioadatokat szerezni.