Password-kezelő program (1Password, StickyPassword)

Jelszókezelőt kéne választanom, jó lenne, ha macOS és iOS-en is lenne kliens, viszont azon gondolkodtam, hogy ha a szinkron cloudból történik, akkor ha neadjisten feltörik az adott cég szerverét, akkor azért elég nagy galibát tudnak okozni (még ha a bankokhoz értelemszerűen nem is férnek hozzá). Némelyik szoftban van is a macen futó szerver script, hogy wifi-n lehessen szinkronizálni, de pl. a 1pw csak 1 mobil eszközt, ill 1 computert enged ily módon szinkronizálni. Tehát a kérdésem, hogy milyenek a tapasztalatotok az ilyen cuccokkal, illetve melyiket ajánljátok, különös tekintettel a hibákra. 100$ fölé nem mennék, ha nem muszáj.
A minimum: 1 számítógép, több ios mobil eszköz, utóbbiak nem katasztrófa, ha nem tudnak szerkeszteni, csak olvasni. Előny a 1pw scannelt doksi tároló funkciója.
Köszi!

1Password-t hasznalok a parommal egyutt (kulon-kulon db-vel).
Mi meg vagyunk elegedve vele. Biztonsagrol nem tudok nyilatkozni, mert nem ertek hozza. Mi az iCloud sync-t hasznaljuk.
Viszont rohadt kenyelmes es nagyon flexibilisen lehet alkalmazni.
OS(x)-en van hozza Safari extension is.

Nekunk nagyon bevalt

1Password-öt használom kezdetek óta

Köszike! :)

En evek ota LastPass-t hasznalok, de tobbszor is volt hir rola, hogy biztonsagi problemaik vannak…
Ugyhogy en KeePassX2-re valtok.

Köszi, ez hasznos, pedig szimpi volt :)

Én meg a rendszer beépített kezelőjét használom (Keychain), ami persze nem jó, ha nem csak iOS és macOS-sel kellene működnie.

2 Likes

Én is “csak” Keychain-t használom, érdemes eset valami más szolgáltatást igénybe venni? Mivel járnék jobban mondjuk egy 1Password-el?

Ha megfelel a macOs+iOS+icloud+safari quartett, akkor nincs azzal semmi gond – gondolom. :) Mondjuk én firefoxot használok, amihez most van keychain plugin, de az Apple-nek nyilván nem szívügye, tehát ki tudja, meddig fejlesztik.

Én is most akarok váltani, mert a 1password már fizetőssé tette a több ios és asztali gép szinkronizációját. Kár, pedig évek óta használtam, most letöröltem…
Szóval a kérdés újra: ki mit használ mostanság?

Én is megvettem anno a 1password “pro” verzióját, de azt is kiütötték… Legalábbis régen az asztali verziója is ment ugyanazzal a license-el.

Maradt a keychain… iCloud-on minden eszközömön ott van. Bankkártyákat is töltögeti rendesen. Ennél komplikáltabb dolgokra nem használtam a 1password-t sem.

ugyanez volt nekem is a bajom. itt is bejött a havidíj

1 Like

én az enpass-ra álltam át, miután szintén bekattantam, a havidíjas konstrukciótól… (egyébként meglepően sok megoldás van)

Én is Keychain-t használok, viszont ez nem jó megoldás, ha Apple ökoszisztémán kívül máshol is kellenek a jelszavak.
Nekem egy “olyan bajom van”, hogy létrehoztam egy külön Keychain a munkahelyi jelszavaknak, és ezt hogyan tudnám szinjronizálni az otthoni gépemre? Bár lehet a kézzel való másolásgatás sem rossz ötlet, mert nem frissül napi szinten.

A 3 eve irt valtas vegulis megtortent, azota is Keppass-t hasznalok.

Egyébként van valamilyen mód a Keepass átrakásának KeyChainbe? Vagy egyszerűbb, ha írok egy XML parsert bashben és úgy frissítem macen időnként?