Paw REST kliens

Eddig az IntelliJ beépített REST-kliensét használtam az apikkal folytatott kommunikáció tesztelésére, aztán a kollegám a figyelmembe ajánlotta a Paw-t. Áll letesz. Ha apikkal dolgozol, nézd meg. Most.

30 eur az App Store-ban, két perc után megvettem.

2 Likes

Utánanéztem a weboldalukon és kipróbálás nélkül csak annyit tudok mondani: WOW!

Ha hazaerek kiprobalom, es kezdek hangosan csunyan beszelni, amiert windowson dolgozom…
Pedig mar egesz jol megvoltam OsX nelkul napkozben :)

Érdekesen fejlődik a világ. Úgy 1986 óta, talán a BASIC-nek, vagy inkább a C64 assembly-nek köszönhetően mindig értettem, nagyjából mi van a motorháztető alatt. Kábé a html-ig emészthető volt a dolgok működése.

Itt viszont egy árva hangot sem értek, így akár én is mondhatom, hogy wow : )

:D Lattam mar assembly kodot. Egy arva mukkot nem ertettem.

Az apik olyan weboldalak, amiken nincs semmi, csak adat. (Ez nagyon durva egyszerusites, es nem is igaz, de nem erdekes.) Beirsz egy cimet a bongeszobe, es latsz egy adathalmazt. Na, ebben tud segiteni ez a cucc.

Köszönöm, asszem majdnem értem!

(Assembly egyszerű, tiszta logika. Meg kis Boole-algebra, feltételes elágazások, pár bináris alapművelet. Nagyon szerettem, néha sajnálom is, hogy nem lettem mégis valami programozóféle. Vagy építész:)

Pont most lenne ilyenre szükségem. De már 50 euró. Az már kicsit sok nekem :(

Egyébként van ez az ingyenes alkalmazás: https://itunes.apple.com/hu/app/visual-json/id488709442?mt=12
Csak most belefutottam egy hibába ezzel kapcsolatban és azért akartam keresni alternatívát. A Paw az tényleg iszonyat jó, de nem kell annyira sűrűen használnom, ezért sok nekem annyiért.

Amúgy a hiba a VirtualJSON alkalmazásban annyi volt, hogy hiába állítottam át POST-ra a kérést, nem megfelelő választ kaptam. Aztán újraindítottam az alkalmazást (a dokuimentumot betöltöttem) és egyből ment a lekérés, pedig GET metódusra volt állítva (és csak POST-tal mehet ez a lekérés). Átváltottam POST-ra, akkor is ment, visszaváltottam GET-re, akkor már nem ment. Szóval ezt leszámítva jól működik.

Ezt próbáltad már?

http://mmattozzi.github.io/cocoa-rest-client/

1 Like

Köszi, holnap megnézem!

Elegge off, de nem tudtok windowsra valami hasonlot? Most eppen curl + jq-val nyomom, ami mondjuk iszonyu powerful, de megiscsak command line, ami -plane windowson- nem tul latvanyos.
(Apropo, remelem a jq-t mindenki ismeri, aki json kozelbe kerult. ha megsem, akkor: https://stedolan.github.io/jq/ bitang jo.)

Ha jól tudom, te Jetbrains IDE-t használsz, abban van egy REST kliens.

Ha nem felel meg, akkor nagyon jól használható a Google Chrome Postman pluginja is. (Regisztrálás nélkül is használható)

Jé, a Postmanből van natív Mac app is…

Kosz, tenyleg JB ideket hasznalok, csak -amellett, hogy nem is tudtam, hogy van benne, (de minden van benne, majd pont ez nincs?) - azt kicsit nagynak ereztem a feladathoz. A Paw az olyan szep celszerszam, nem egy svajci tank.

Megnéztem, egy bajom van vele: php-ban egy tömbből jsont csináltam és a magyar karaktereket escape karakterekkel látta el. Ez a szoftver viszont nem oldja fel az escapet és így olvashatatlan amit kiír. A másik problémám vele, hogy nem csoportosítja amolyan lenyíló listaként a választ. Szóval kicsit nehéz ebből megállapítani a pontos visszatérő értéket.

Nemrég találtam egy API tesztelő alkalmazást. Eddig az ingyenes CocoaRestClient programot használtam. (már nem is emlékszem mi bajom volt vele, amiért kerestem másat…)

A lényeg, hogy ezt találtam: https://insomnia.rest
Ez ingyenesen is használható, szerintem baromi jól néz ki és szerintem mindent tud, amit kell. Pl projekteket el lehet menteni, Bearer token megadása, history az adott lekérésről, látszik a teljes szerveres kommunikáció is, a http kódot is figyelemre felhívó módon mutatja, látszik a kapott válasz mérete, reakió ideje, stb…

Ja és az egyik ami fontos, hogy pl JWT token is működik vele. Azaz az egyik kéréssel lefuttattam a bejelentkezést, amire megkaptam a JWT tokent, majd azt onnan kimásolva megadtam az auth köteles oldalnak a jwt tokent és szépen jött is a lekérdezés úgy ahogy kell.

En insomniat hasznalok evek ota.

És előfizetsz rá vagy csak az ingyenest használod?

Az ingyenes reszet. A Paw volt az, amit korabban warezolva hasznaltam, es kb 2-3 eve tertem at az insomniara. A gepeim kozott Dropbox szinkronizalja az Library/AppSupport/Insomnia konyvtarat, egyelore ez elegnek tunik.

Én a Postmant szoktam használni, ez mivel tud többet nála? :)