Psd-ből legkisebb repeatelhető background kiszedése

Tags: #<Tag:0x00007f8a192d4f60> #<Tag:0x00007f8a192d4e20>

Sziasztok!

Kaptam egy psd-t, amiben van egy nagyon csini kis background pattern. Van valami technika arra, hogy megtaláljam, hogy hol kell cropolni a cuccot, hogy aztán css-ben be tudjam illeszteni, mint ismétlődő background-image-et?

Erre lenne szükségem, de nincs meg a Illustrator file, illetve a psd-ben van egy smart object izé, de az már végképp kínai. Egyszer egy kollégám mutatott valami trükköt rá, de már nem emlékszem.

itt van pattern gyártóka: http://bgpatterns.com, ha nem boldogulsz elküldöd, és megnézem, csók!

Nem patternre van szuksegem, ki kellene szednem belole az alapmotivumot, amibol csinaltak. :)

küldjed megpróbálom megérteni :)

Mar megvan, de ha agyonutnek, sem tudom megmagyarázni, hogy hogyan találtam ki. :)

Mondom a problémát: te, a designer, kitalalsz egy jo kis motivumot, csinalsz belole egy patternt, kitöltesz vele egy layert, es az egesz cuccot elkudod egy codernek. En megkapom a psdt, amiben egy darab layerben benne van a motivum ezerszer. Ha az egesz layert kiszedem, lesz egy brutalis meretu hatterkepem. Nekem nyilvan csak a kezdo motivum kell, de a minta nagyon bonyolult, latom, hogy ismetlodik, de nem tudom, hogy hol kell croppolni a kepet ahhoz, hogy a kezdo motivumot kapjam.

1 Like

Igen, sajnos ez egy létező probléma és nem csak weboldalaknál. Én a “grafikus kollégám” figyelmét felhívtam arra, hogy programozási szemlélettel gondolkodjon ilyenkor és ne csak dizájn szemmel. De persze ahhoz programozni is tudniuk kellene, hogy pontosan megértsék mit hogyan kellene elkészíteni ahhoz, hogy az könnyen leprogramozható legyen.

Egyébként nem lehet, hogy az a bonyolult pattern az nem is egy pattern?

De, pattern, sikerult is kivagni, de kb. a noi intuiciomra hagyatkoztam, aminel van egzaktabb modszer, csak nem emlekszem ra. :D

1 Like