RDP Cliens for MAC

Sziasztok!

Egy ideje már foglalkoztat a kérdés, de nem ástam még bele magam komolyabban a témába. Ti milyen RDP clienst használtok/ preferáltok? Én kb egy éve a Microsoft Remote Desktop Cliensét használom és végül is teljesen jól működik, viszont az, hogy a cmd a win gombra van map-elve elég zavaró (pl egy sima kivágás/beillesztésnél cmd+c és crt+v ). Annyit olvastam azért a témában, hogy valami progival én is mapelhetném a cmd key-t a crt-re csak az RDP session-ban, de ki még nem próbáltam semmit.

Ez nálam érdekesen alakul. Bár macről nem szoktam win-re bejelentkezni.
Amikor Mac előtt ülök, akkor kézre áll a másolás-beillesztés. Win-en meg lassan hozzászokom a ctrl használatához. Persze egyik rendszerről a másikra átálláskor néha félrenyomok. Nálam inkább az a zavaró, amikor a macen Virtualboxban használok Linuxot és akkor már zavar a ctrl, mert olyankor totál felváltva dolgozok hol macen hol a Linuxon. Szóval nincs időm átállni és megszokni egy másikat.
Egyébként winről macet realVNC-vel szoktam használni de Winről Wint a saját MSRDP-t használom.

En regebben a Remmina nevu alkalmazast hasznaltam. Sajnos nem tudom, hogy van-e Mac OS X portja, de ha van akkor erdemes kiprobalni.

En a virtualboxos linuxaimat ssh-val erem el bridge-elt kartyaval. Van egy win7 et futtato gepem ami a linuxok hostja es fut rajta plex. ezt szoktam microsoft remote desktoppal a macrol elerni. A forditott winrol mac esett szerencsere engem nem erint:)

Koszi megnezem majd!
A screens approl van valakinek valami tapasztalata?