Rég voltam itt - Mac-re Win 10 szeretnék

Sziasztok,

SOS egy nagyon guru tudna segíteni plíz pl AnyDesken keresztül?

Amit szeretnék:
2014 iMac 5K i7 4GHz, Startup Disk 120GB Big Sur,
Belső 1TB SSD (ide szeretném a Win10-et egy particióra)

Jelenlegi állapot:
Parallelszel fut WIN10 - jó lenne de mégse az,

Amit eddig próbáltam:
Bootcamppel próbáltam, startup SSD-re, nem ment fel, elakadt,
CarbonCopyval is próbáltam, hogy nagyobb helyre tudjam feltenni a Win-t nem indult el, nem tudtam kiválasztani Startupnak
Másik particióra is próbáltam, BootCapmp által létrehozott USB-ről, majdnem sikerült, de befejezni nem tudta.

Hálás köszönet

mi az hogy elakad a telepítő? simán bootcamppel mennie kell. Milyen meghajtok vannak a gépben és az hogy? itt még za apple nyomta a fusion drivot nem az van véletlenül?

az volt, de már egy 120GB +1TB SSD van benne…
megáll a telepítés befjezésnél

Ha most leszeded a win telepitőt bootcamp nem rakja fel? esetleg a pcie ssd-re?

ahogy már írtam, Nem!

Boot camp-el mennie kell… de van egy “szertartasa”.

• csinaltasd meg a usb-t a boot camp-el (telepito usb + boot camp drivers) … de meg ne particionaltasd a lemezt… (tehat a folyamat elott alapallapot szukseges)
  • ha minden OK, akkor reboot es csinalj 2x PRAM reset-et.
  • reboot utan boot camp… csinaltasd meg vele a szukseges meretu particiokat. usb pendrive-ot hagyd a masinaban… particionalas vegen reboot-olni fog magatol.
  • reboot utan mar normalisan kell mukodnie a win install-nak.

(pont a napokban kellett csinalnom es tutira jol ment ezzel a folyamattal)

az 1 Tb SSD-re feltettem újra a BigSur-t onnan BootCamp, és így működött… csak most 2 BigSurom van egy a 120GB meg az 1TB partición.

Hjahhh… igen, csak rendszerlemezt tud particionalni (szerintem az efi miatt).

20 éve nem láttam win-t most meg nem látja/látom a többi meghajtót,

1 kedvelés

Tisztelt szakértők !

Mivel nekem a “boot-camp” és hasonlók használata meghaladja a tudásom ezért megpróbáltam egy egyszerű megoldást és bevált. Egy régi PC-n egy SSD-re lett feltelepítve egy Win.10 amit átraktam a Mac Pro 5.1-esbe és régóta használom az OSX-ek mellett. Ez nálam csak egy “anomália” vagy más még ezt nem próbálta ?

A win nincs nagy baratsagban az APFS meghajtokkal.

A mac pro oldalat gyorsabban leveszed a meghajto ki-be szerelesehez mint az imac display-t :slight_smile:
Egyebkent nem megoldhatatlan, de boot camp-el megiscsak kenyelmesebb.

Az iMac szétszedése kb. 10 perc igaz utána a ragasztó maradékának a leszedése kicsit tovább tart. De ha ez a “boot-camp” ennyi nyüglődéssel jár akkor inkább szétszedem az iMac-et. Egyszer kell csak szétszedni.

De hálózaton a másik gépet azért láthatná

Igazabol nincs ebben semmi nyuglodes.

Az szokott is menni neki. De igy, hogy nem irtal semmit, igy talalgatni sem tudunk. Netbios nevvel probaltad elerni a megosztast vagy IP cimmel? Milyen eszkozok, amik megosztanak, de a legfontosabb, hogy milyen SMB verzio. Stb stb.