Remote Desktop

Egy kollégám vett egy Lenovo Yoga Book-ot, ami egy igen acélos Atom procival meg 4 giga rammal rendelkező Windows 10-es tablet, és eladta a 15-ös, 16 giga ramos MacBook Proját. Miután meggyőződtem róla, hogy nem őrült meg, kérdeztem, hogy mégis mire használja a tabletet, mert a specik alapján alkalmatlan fejlesztésre a cucc. Erre megmutatta, hogy van otthon egy elég erős pc-je, amire remote desktoppal belépve natív sebességgel képes kódolni az ottani ide-ben. Itt eldobtam az agyam, mert az iOS legjobb vnc alkalmazásaként hirdetetett Screens olyan lassú, hogy használhatatlan. Ha rákattintasz egy menüpontra a távoli gépen, konkrétul 3 másodpercig tart, mire a legördülő menü megjelenik.

Nyilván az egér támogatás hiánya miatt az iPad sosem lesz használható ilyen módon, viszont azt szeretném kérdezni, hogy tud-e bárki olyan iOS-es távoli asztal alkalmazásról, ami nem egy benyugtatózott csiga sebességével bír?

Teamviewer?

Nem mind1 milyen szeverrel es klienssel hasznalod a VNC-t. A vnc-n levo tileok (negyzetek) kodolasa ezer meg 1 fele codeccel lehetseges. Pl. ultravnc eseten nekem a remoter app megfeleloen gyors volt kb 2 evvel ezelott (azota nem probaltam).

Masik geprol is lassu, vagy csak iOS-rol?


Ez tutira nem lassú, iPaden sokszor használom, hogy ne kelljen elővenni a laptopot.
Ja igen, és elfut minden oprendszeren.

Csak elmesélem, hátha más is belefut, hogy az én működő megoldásom a Jump Desktop lett. iPad Air 3 LTE + Magic Keyboard akárhol, Mac Mini 2018 otthon, JetBrains, VS Code mindenhol :D

2 Likes

Aludni nem szoktál? :)

max napi négy órát. :)

…20p alatt?

4 Likes