Rendszer frissítési hiba az OpenCore-Patcher használatával

Segítségeteket kérem egy rendszer frissítési problémával kapcsolatban. Az OC-P használatával MacPro 5.1 10Mid gépemre sikerült OS12-t telepíteni. Kb féléves kiváló működés után egy bekecsoláskor csak az üzenet jött sok nyelven, hogy a rendszer nem indítható. Más particióban levő OS 10.15 rendszert használva megpróbáltam újra telepíteni a korábbi OS12-t de a telepítés vége felé megált a frissítés telepítése “Hibe történt a szoftverfrissítés előkészítesekor” üzenettel. Többször újra próbáltam de u.a. Van valami oka, hogy nem lehet az OS-t telepíteni?

Ha fontos adatok vannak a user alatt, akkor bootolj opencore-al patch-elt installrol, akkor meg tudod oldani hogy csak a rendszert pakolja ujra/helyre.
Hogy miert tortent ez nalad… erre nehez valaszolni (sok az ismeretlen factor).

Ezt szerettem volna de éppen ez a probléma, hogy telepítés végén jön a hibaüzenet.

Uhm…Elso javaslatra, lehet nem artana egy friss patch-elt telepito. Arra a rendszerre, ami elindul es megy, dobd fel az opencore app-ot. Inditas utan a settings-ben valaszd ki a “target”-et (MacPro5,1) | egyebkent az installer-hez lehet nem kotelezo beallitani, de en egy kicsit autista vagyok, megnyugtat ha minden precizen all :slight_smile: .
Nyomj egy return-t. Create macOS installer… Letoltesre felajanlja a legfrissebb verziokat. Kivalasztod…letolt. Kiiratod az adathordozora.
Ha kesz, akkor egy uj proba a korabbi rendszer patkolasara…

Ha jól értem akkor azt javasolod, hogy a most működő. és frissteendő rendszert az opencore használatával telepítsem újra és ez után próbálkozzak.

Nem. A most mukodo rendszeren hozd letre azt a telepito usb-t, amivel a nem mukodo rendszert probalod helyreallitani. Ha software-es a problema, akkor ez megoldja. A mukodo rendszeren csak azert kell az opencore, hogy patch-elt telepitod legyen.

Ez a téma automatikusan bezárult 60 nappal az utolsó válasz után. Az új válaszok már nem engedélyezettek.