Retina Macbook Pro garanciális akksi csere?

Hello!

Apple care-el ellátott retina macbook pro-m az utóbbi időben picit, finoman de határozottan “billeg” - arra következtetek hogy az alja leér és ezért az első két lába nem. Gyors ötletelés után a diagnózis az akku felpúposodása, láttunk már ilyet korábbi generációs MBP-ben, csak ott ugye cserélhető volt az akku. Mivel még garis a gép és az akksi sincs “túlhasználva” (~250 ciklus) arra gondolnék hogy ezt garanciában kellene cserélni. Igen, a retina macbook pro-ban nem triviális az akksi csere a ragasztás miatt, de elvileg nem is megoldhatatlan.

A probléma viszont az, hogy én nem tudom egy hétig nélkülözni a gépet ami a ráérős szervízek sztenderd munkaideje. Egyébként is marha nagy luxusnak tartok egy hétig parkoltatni bármilyen munkaeszközt.

A kérdésem az, hogy van-e olyan szervíz ahol a következő workflow megoldható?

  • Én beviszem a gépet, ők megnézik, látják hogy valóban billeg, púposodik az akksi, de a gép még garanciális
  • Megrendelik az új akksit (jobb esetben van náluk raktáron)
  • Mikor megérkezik az új akksi és van idejük cserélni felhívnak, én beviszem a gépet időpontra, ott helyben kb fél-egy óra ketetéssel kicserélik az akksit.
  • Szívemben rőzse-dalokkal hálásan elköszönök.

Műszaki emberként kicserélném én az akkut magam, de 1, nem akarok garanciális gépet megbontani mert akkor ugrik a gari, 2, az lenne a garancia lényege hogy ez nekem ne kerüljön semmibe. Viszont egyszerűen NEM tudom egy hétig parkoltatni a gépet a szervízben, főleg nem egy max 1 órás művelet miatt.

Valakinek valami ötlet?
Üdv,
ff

Az Almárium-Pro-val próbálj meg egyezkedni, nekem pozitív tapasztalataim voltak velük.

iJoe is velük van kapcsolatban, őt is megkérdezheted, mint garanciális ügyintézőt. Nagyon gyorsan válaszol e-mailre.

Köszönöm a válaszokat, kérdezősködök! :)