Safari top hit szerkersztése

Hello!
Egyik külföldi utam során volt egy login page ahol elég gyakran be kellett jelentkeznem, mert a rendszer képtelen volt megjegyezni a gépemet (és valamiért az automatikusan felugró ablak sem jegyezte meg a jelszót). Azóta eljöttem onnan, de feltűnt hogy a login site gyakran felugrik a “top hits” címszó alatt az automatikus kiegészítésben a history-ban. A gond csak az, hogy azután is ott maradt hogy kitöröltem a history-ból, és nincs bookmarks és top hits alatt sem! Mégis, amint elkezdek bármit gépelni ami csak hasonló felugrik, és sokszor más általam egyébként használt oldal helyét átveszi mint “top hit”, ami idegesítő. Ha évekig megszoktam hogy mondjuk az “xy” gépelése után feljön az oldal amit akarok akkor egy amolyan shortcutként működik számomra. Próbáltam neten keresni hogy mi a megoldás és mindig a history-ból való törlés volt az. De ezt már megtettem és nincs benne a hisotry-ban! A teljes history-t nem szeretném törölni különböző okokból. Valakinek valami ötlet? Melyik rejtett settings-ben vagy eldugott system file-ban maradt ott ez a szerencsétlen oldal?
Üdv,

Ha egy Top Site felé viszem az egeret, akkor 1-2 másod perc múlva megjelenik a bal felső sarkában egy törlés és egy pin jel. Ha a törlésre nyomsz, akkor eltűnik a tab, ha a pin-re, akkor meg (elvileg) örökre ott marad.

Szia! Igen ezt látom én is. Az a baj hogy ez nem “top site” hanem “top HIT”, és épp az a misztikus hogy nincs benne se a top site-ban, se a history-ban, se a bookmark-ban, mégis top hit marad és nem tudom hogy töröljem onnan ki. És már hetek óta ott van ennyi idő alatt minden cache-nek ürülnie kéne…

Hm, de hát a top hit-nek pont az a dolga, hogy a legtöbbet használt oldalt dobja fel találatként még akkor is, ha nem akarod többet használni. Majd idővel el fog tűnni onnan. Lehet egyébként használni kedvenceket és be lehet állítani azt is, hogy command+szám kombinációval gyorsan előhozz kedvenc oldalakat.

Szia! Igen ezt értem. A kérdés éppen arra vonatkozott, hogy hogyan tudnám szerkeszteni ezt a top hit listát, hogy tudok kézzel valamit kiszedni amiről a safari azt gondolja sokat használom, de már hetek óta nem használom és zavar hogy azt dobja fel amint valamit el kezdek gépelni? Ezeket biztosan letárolja valami fájlban valahol, azt pedig akkor lehet szerkeszteni, de nem jövök rá hol van. Ismerem a kedvenceket és a billentyűkombókat is, használom is rendszeresen. A kérdés most az hogy veszek ki valamit az automatikusan meghatározott TOP HIT alól?

A ~/Library/Safari alól nézted már a dolgokat? Ezalatt van egy LocalStorage nevű mappa, én egyedül ott találok olyasmi információt, mint ami megjelenik a top hit-nél. Jobb ötletem nincs.

Ha nem akarod, hogy gyakran latogatott oldalak ott legyen top hitsben (mert az asszony kialadna :D) ajanlom a privat modot vagy egy masik bongeszot amiben minden logolast kikapcsolsz ;).

Asszonnyal együtt szoktuk nézni a shemale midget bdsm bestiality pornót, 3D-ben a 126"-os házimozin, azzal nincsen semmi gond. Eleve a 2 girls 1 cup comment section-jében ismerkedtünk meg.

Elmondom még 1x mi a baj. Tegyük fel éveken keresztül hozzászoktam hogyha elkezdem gépelni hogy www.L akkor a safari mondjuk feldobja a www.linkedin.com oldalt. De most mivel pár hétig olyan hotelben laktam ahol open wifi + web alapú bejelentkezés volt, a www.login.(…) jön be ha elkezdem gépelni hogy www.L, mert bármit nyitottál meg átirányított erre az oldalra ahol be kellett írni a jelszót (tehát én kézzel nem is gépeltem be soha hogy www.login.(…)

A gond csak az hogy hazajöttem egy hónapja, és még mindig a www.login.(…) a top hit ha elkezdek bármit írni hogy www.L(…). Mivel nincs bookmarksban, kitöröltem history-ból, dns cache-ből; az írmagját is kiirtottam a gépről, felmerült a kérdés hogy tulajdonképpen hol a túróban tárolja ezeket az infókat a safari, illetve hogy hogy a fenébe lehetne megszabadulni tőle. Kitört belőlem a control freak hogy a rendszer jobban tudja hogy mit akarok és erre általában van valami megoldás hogy mégiscsak azt csinálja ami nekem tetszik.

2 Likes

safari/beálítások/adatvédelem ott középen van olyan, hogy ‘összes webhelyadat eltávólítása’ alatta egy kis gomb részletek. ha ott manuálisan kiszeded a nem kívánt webcímet?

Hello! Nem, itt sincs a kérdéses oldal. Marha misztikus a dolog - de nekem általában ilyen problémáim szoktak lenni :)

Akkor passzolok.

Nincs esetleg egy másik eszköz, ami iCloud-on visszaszinkronizálja ezt a top hitet?

Nincs más apple cuccom csak a notebookom, és az icloud is ki van kapcsolva.

A Details (részletek) gomb később jelenik meg, nem azonnal. Azután jelenik meg, miután összeszámolta, hogy hány oldal van.

Egyébként kipróbáltam, hogy nekem a c betűre egy olyan oldalt hozott fel, ami nem érdekelt, töröltem a listából és újraindítást követően is még a korábbi c betűs oldalt hozta fel. Szóval ez sem működik.

Közben nekem megvan a megoldás:
https://discussions.apple.com/thread/5688701?tstart=0

Ahogy leírta, a teljes history-ban rákerestem a konkrét weboldalra: campus.hu
Tehát a

http://campus.hu

linket töröltem. Csak ezt az egyet. Ezután már nem dobta fel amikor beírtam a c betűt.

1 Like

Hello! Igen a history-ból való törlés volt az első amit megcsináltam. Egyébként azóta magától megjavult a dolog, misztikusan eltűnt a zavaró oldal, csak eltartott neki egy darabig. Valszeg kirotálta a másik amit szoktam használni.

Igen, tudom, hogy ezt próbáltad legelőször, de azért is írtam le, mert nekem egyértelműen működött.