SD kártyát (oldschool, tehát nem HC vagy XC) keresek

Az autórádióm nem olvassa, csak a régi, hagyományos SD kártyát, max 4GB-ig. Ha valaki el tudna adni egy (vagy több) ilyet, annak nagyon örülnék. Tudok adni érte akár még egy 16GB-os Kingston SDHC kártyát is (csak kipróbálva lett, hogy megy-e a kocsiban).

Akár ötleteket is szívesen fogadnék, hogy hol találhatok ilyet (Amazon, eBay elég lutri, mert sokszor az eladó sincs tisztában a különbségekkel).

Tekintve, hogy a 4 GB meretu sima SD kartya elegge kilog a szabvanybol (lutri, hogy melyik kartya melyik eszkozben megy, mert a szabvany nem definialta, hogy hogyan kell definialni a 4GB meretet) es technikailag lehetetlen csinalni 2GB meretu HC kartyat (mert a legkisebb HC az 4 GB), igy barmilyen 2 gigabyte kapacitasu vagy kisebb kartya megfelelo lesz.

Köszi, ez legalább egy info. Tehát ami 2GB-os az 100%, hogy sima SD?
Ja, a sima, régi SD kártyából létezik microSD kivitel? Mert az is szűkíteni tudná a beazonosítást.
Egyébként ez az SD-nevezéktan egy elmebaj, lehetetlen rákeresni csak arra, hogy SD, mert mindenhol behozza az SDHC és SDXC kártyákat is…

Igen letezik, mind a micro mind a mini valtozat, viszont azok is kompatibilisek. Tehat, ha talalsz 0.5/1/2 gigabyte kapacitasu mini vagy micro SD kartyat, azokat is tudnod kell hasznalni egy adapter segitsegevel.

Ezer kösz! Sikerült is találnom megfelelőt (legalábbis telefonon azt mondták, de hétfőn lesz a kezemben).
Hátha valakit még érdekel a dolog és így egyszerűbb lesz:
https://www.pcland.hu/transcend_2gb_microsd_card-ts2gusd

A ma napon még 95db van náluk raktáron.

Autórádió nem érdekel?
(vicc is meg nem is)

Azért a gyári Audi Symphony-t nem tervezem kiszerelni… :)

Az más, azt én se tenném!