Segítségkérés Macbook Pro ügyében

Sziasztok!

Jó sokára eldöntöttem, hogy legyen egy asztali gépem, s az meg is jött (iMac), így viszont jócskán kevesebbet kell használnom a meglévő két 17"es macbook pro gépemet, amelyek már némileg korosak, az akksi sem működik mindig a legmegfelelőbben, stb.

A kettőt szeretném értékesíteni és némi pénzmaggal megtámogatva egy megbízható, ámbátor használt 15ös gépben gondolkodom úgy, hogy ha el kell utaznom, könnyű legyen hordozni, dolgozni rajta, s mindig szinkronban legyen az asztali géppel a munkakönyvtár.

Szerintetek a nem touch baros gépekből melyik széria volt a legmegbízhatóbb, legproblémamentesebb az utóbbi évekből? Hosszú távra tervezek, mert másodlagos gép lenne.
A lehető legfiatalabb gépet szeretném, a touch bar sem zavarna, de a felárral már nem vagyok annyira kibékülve.
Grafikus vagyok, így főleg az Adobe programcsaláddal dolgozom.

Előre is köszönöm!

mofiba

2015-os modell. Kesobbibol mar csak a legujabbat vennem. A bill vegett elsosorban.

Köszönöm!

Itt érdemes az alapot venni, vagy olyat, aminek van rendes videókártyája?

Nem akarok valami hardverhibás verzióba belefutni…

Szerintem inkabb alap, kevesebb dolog romolhat el :)

és ugyis vaccak vga van mindegyikben.

1 Like

Nálunk egy 2015-ös és egy 2018-as dolgozik. Mindkettő 15"-ös, és szerintem Adobe PS, ID, AI használatában nincs számottevő különbség (nyilván egy 600dpi-s könyvborítón egy lighting effect, vagy liquify azért érezhetően gyorsabb az új gépen). Én utálom a touchbar-t, és a 2015-ös billentyűjét is sokkal jobban szerettem. Egyszer volt baj vele 2015 óta, az LCD szalagkábel csatlakozó behalt, de 30eFt körül, pár óra alatt megjavították. Ha olcsón akarsz jó gépet, akkor azt vedd.

Jól hangzik…
Nem kell feltétlenül brutál erőgépnek lennie, mert arra ott az iMac (CTO, i9, ssd, s nem apple által telepített 40 gb ram), de ne jöjjön zavarba, ha anyósoméknál vagyunk egy hétig, s nekem ott is dolgoznom kell. Bár csak erősebb, mint egy 2011es 17es pro, vagy nem? 😊

Neked melyik kiszerelés van?

Nekem is az alap 2015-ös 15" gépem van, én még újonnan vettem. Szerintem kifogtam a legjobb szériát. Bár már 3,5 éves de még mindig iszonyat jó. Annyi, hogy én programozásra használom, nem grafikára, de rettenetesen szeretem a gépet.

1 Like

2015-ös +1

Ennyit a jó 2015-ős szériáról:

Most ellenőriztem a gépem és az enyém is beleesik a visszahívásba. Ez egyrészről jó is, meg nem is. Abból a szempontból jó, hogy kapok egy új akksit, viszont abból a szempontból nem, hogy (a leírás alapján) azért eléggé veszélyben van a gépem most is.

Ingyen kapsz uj aksit meg topcaset mi kell meg? :D

Az enyém - sajnos - nem érintett.

Topcaseben nem vagyok biztos. Amúgy teljesen rendben van nekem a topcase (nem mint annak idején a fehér macbookon, ahol 4x cserélték), viszont nyilván nem árt a csere. :).

Ragasztva van az aksi

Ja, az enyém sem… pedig elviseltem volna az új akksit. Bár így 3,5 év után is még 92%-os…