SOS indítási jelszó hiba

MacBook pro 13" OS 10.13.6 Szükségessé válta gépen a belépési jelszó csere. Megpróbáltam nagyon megbízható jelszót létrehozni és a betűk-számok közé beírtam egy + jelet. Ezek után a gép nem fogaja el sem az új jelszót és természetesen már a régit sem. Tudtok valamilyen trükkös megoldást hogyan lehetne elkerülni az indítlemez “legyalulását” mert elég sok adat veszne el? Esetleg fontos dolgokat kimenteni újraépítés elött?
Kösz a segítséget!

Nem lehet, hogy billentyuzet-nyelv problemad van? Mit nyomsz a plussz jel beirasahoz? Probald angol billentyuzet szerint! Az angol billentyuzeten a ‘+’ jel a backspace-tol balra talalhato gombon van, ha ‘shift’ gombbal egyszerre nyomod.

Igen, ez az ötlet már fölmerült de nem sikerült életre kelteni. Arra gondolok, hogy + karakter nem megengedett.

Terminálos resetpassword … (“tegnapi” mentés nincs?)

Pontosan milyen jelszot csereltel egyebkent? Pontosan hogyan nez ki a jelszokero resz illetve, hogyan jutsz el oda? Marmint arra gondolok, hogy ez az usered jelszava, vagy filevault jelszo?

A rendszerbeállításokban Biztonság és adatvédelem - jelszó módosítása alatt. Bekéri a régi jelszót majd 2x az újat. Ezt használja a gép indításkor és ezért nem tudom a gépet elindítani sem most.

Mas olyan betu nem volt benne, ami eltero nyelvu billentyuzetnel bekavarhat?

Terminálban hogyan tudom reszetelni a jelszót?

Betű nem, de karakternek használtam a + t viszont beírásnál is ua billentyű kombinációt használtam.

Oke, de probaltad-e ezeket a karaktereket az angol billentyuzetnek megfeleloen beirni? Mert ez egy lehetseges ok szokott lenni, hogy ahol be kell irnod a jelszot, ott nem ugyonaz a kiosztas, mint amikor beallitottad a jelszot.

Csak kis és nagy betűt használtatával és szokásos alap írásjelekkel adtam meg a jelszót 1 kivételéve ami egy +jel volt. Lehet,hogy ezt nem kellett volna. Próbáltam magyar, angol és USA angol billntyű beállítással is de nem megy. Be sem tudok lépni a bépbe, semmihez nem férek hozzá.

Arra még nem válaszoltál, amit @Czo kérdezett, próbáltad beírni angol billentyűzetek megfelelően?

Tehát SzesZ1 helyett pl.: SyesY1 - mivel angolon z=y

Igen azt is kipróbáltam, hátha elfogadja az angol kiosztás szerinti karakterekkel beírt jelszót de nem történt semmi. Viszont a sok próbálkozás miatt vagy ki tudja miért most már a kezdőoldal betöltése után néhány másodprcel önműködően elmegy aludni és semmire nem reagál csak a stop gombbal lehet kikapcsolni. Kérdeztem erről szakembereket is de mindenki tanácstalan, föltételezik, hogy az akkuval van baj de a hálózati töltő föltöltöttnek jelzi. Lehet, hogy kuka a gép?

Amikor én utoljára ilyennel foglalkoztam, akkor a @Titi által linkelt módon simán sikerült icould-al feloldani a gépet.

Nem láttam a @Titi által linkelt módot vagy elkerülte a figyelmemet. Amig nem tudom egyáltalán működésre bírni a gépet addig semmit nem lehet vele szoftveresen csinálni és most már ez a fő probléma. Hiába lenne jó és a szükséges feladatnak bőven megfelelő a gép (2012 mid) ha nem lehet életrekelteni.

Itt van pár hozzászólással feljebb

Itt is van néhány megoldás: How to Reset & Change Admin Password on Mac OS X
Az 5. módszer.
(Van egy olyan is, hogy single user-módban törölni az “.AppleSetupDone”-állományt, így normál boot esetén új felhasználót lehet (és kell) létrehozni.
Removing AppleSetupDone doesn’t trigger s… - Apple Community Kappy válasza.

Ez lehet, hogy működne de a gép nem jut el az indításig sem. Néhány másodpercel a kezdőablak megjelenése után magátol elmegy aludni és csak a stop gombbal lehet leállítani. Ez a jelenség a próbálkozások során jutott el ebbe az állapotba.

Mit ertessz “kezdoablak” alatt? Melyik utat probaltad a linkelt dolgok kozul?