Sport

Ugy altalaban veve, gondolom (egy-ket kivetellel) mindenki “sokat” ul a gep elott.
Ki mivel vezeti le a feszultseget, stresszt es a mozgashianyt?

En megorulnek ha nem mozoghatnek napi rendszereseggel.
Jegkorongozok, bringazok…
A bringazasra hosszu-hosszu evek utan kattantam ra ujra. Egyelore meg szokom, de mar nezegetem merre lehet jo koroket menni (gyer forgalom es normalis utminoseget tekintve).

Nem tudom, hogy a seta sport-e, de napi 10-12km-t setalok reggel meloba menet majd hazafele. Van ugyan eves BKK berletem, de azt csak akkor hasznalom ha egyeb helyre kell menni.

Snowboardozok, futok (most lendultem neki ujra), korizok, vettem egy TRX-et most raktam fel azt is. Es fizikai munkat vegzek 😂.

Meló közben ha nyugi van és nem kell hang pl fényelés, akkor jazz rádiók szólnak, ha elkap az agyfasz akkor halálmetál és sőr és bringa egyszerre. Nálam működik-)
Mozgásról elég annyi hogy építkezek és kertet rendezek egyszerre, köbméterek, zsalukövek repkednek ide-oda, ááá hulla fáradt vagyok épp.

Heti 1x foci a haverokkal + 1-2 alkalommal futás (4-7 km) - ezzel “jól érzem magam” fizikailag…

Aki mondjuk aktívabban, vagy rendszeresen fut - használsz valamilyen monitorozási opciót? Figyeled a fejlődést?
(bár ez bármilyen más sportra is kiterjeszthető)

En apple watchal futok, sport trackerrel, akkor megnezem mennyi es kesz. Nem nezegetem a diagramokat.

1 Like

Egy polar m200 t használok. Trackellni a nem tulzottan aktív sportolasimat. ( Még figyelni, hogyan sikerül a pulzus kontrolos futás “feodesem”;) Futás heti néhány alkalom, MTB hétvégente random. Télen snowboard. Tökéletesen teszi a dolgát. Ár/érték arányban az én aktivitasomhoz tökéletesen megfelel. Sportolason kívül nem használok órát.

En a bringahoz tervezek powermetert… Egyreszt kordaban tartani a tempot, masreszt latni a fejlodest. Ezt kiegeszitem egy pulzussal… de abbol lehet siman jo egy apple watch is.

Mivel a bringa es a jegkorong igen csekely rokoni viszonyban van, igy rohadt nehezen allok ra a konstans es optimalis erokifejtesre a robbanasszeru maximalis teljesitmenyleadasrol.

1 Like

Vegul ez gyozott meg:

1 Like

Majd véleményt írhatnál róla, kiváncsi lennék rá!

Meg uton van… :-)
De ha megerkezik, tesztelem par napot es megosztom az “elmenyeket”.

2 Likes

Nos… Szombat óta használom aktívan. Napi 2-3 óra outdoor sport, gps-el…stb.
Szombat reggel 100%-os töltöttséggel vettem fel az órát (este lefekvéskor leveszem), a mai rövidebb etap (1órás) után áll 68%-on a töltöttség. A háttérben viszont gyakorlatilag egész nap rögzíti a fiziológiai jellemzőket. Gps-t csak az adott edzésekhez kapcsol…
Az óra kezelése (hozzászokás után) egyszerű.
Nincs touchscreen (valakinek ez a végítélet, engem nem zavar).
Az 5 gombból gyakorlatilag 4-el lehet kezelni (+1 a fényerő). Szifonnal könnyen párzik, a garmin app megnyitásakor azonnal szinkronizálja a friss edzéseket, csili-vili diagramok…stb. Én beállítottam, hogy a Health app-ba is továbbítsa a fiziológiai jellemzőim.
A térképek amolyan egykori “navis” módon frissülnek. A “pc”-s garmin express app-ból érkezik.
Én úgy érzékelem, hogy egész pontosak a szenzorai.
Egyedül még a pedálom nem érkezett meg, arra még kíváncsi leszek hogy működik együtt az órával.
Lehet különböző edzéseket, kiegészítő alkalmazásokat telepítgetni rá… de szerintem gyári állapotában is elég széles a felhasználhatósága. Zárt térben még nem teszteltem edzés közben. Elméletileg pár napos tanulási folyamatot végez az óra különböző edzések alkalmával, amiből majd az indoor méréseket is végzi (ez tudjuk, hogy nem a legpontosabb…de “catapult” vagy egyéb hasonló rendszerek nélkül elfogadható…főként, hogy nem vagyok élsportoló). Ezen felül lehet egyedi edzéseket is programozni, hogy milyen szenzorokat használjon, mit figyeljen…stb. (ezt még nem próbáltam ki).
Természetesen a telefonra érkező hívásokat, értesítéseket megjeleníti. Nem, telefonálni nem lehet rajta :-) Az egy másik kávéház… :-)
Nem olcsó, nem divat… Viszont igen jól használható arra, amire kitalálták.
ps.
Megjegyzem, hogy nem épp női viselet. Van súlya, bár nem olyan vészes.

3 Likes

#powermeter Jó dolog, nekem van kerék (Powertap) és dupla pedálos (Favero Assioma) is. Rengeteg jó adat keletkezik - ha kezd is vele valamit az ember. Nekem arra jó főleg, hogy pl. a szombati Mátra-körön tudtam adagolni az erőmet, hogy ti. 270 wattal örökké tudok menni, 300-zal sok percet, 350-nel kevés percet stb. Ugyanakkor legtöbbször a kerékpározást szeretem élvezni, ritkán csinálok fegyelmezett intervallozásokat, úgyhogy engem inkább a gadget vonzott, mint a valódi sportérték.
Télen meg Zwiftelek Tacx Vortexszel, ott a szintetikus körülmények precízebb összehasonlítást tesznek lehetővé, pl. fejlődést illetően (ha még fejlődök egyáltalán, öreg vagyok én már).

A world tour series már nem elvárás - nekem sem. :-)
Én is csak az erőbeosztás miatt, meg persze kíváncsi vagyok a fejlődésre is.

A bringára nem terveztem computer-t rakni. Az órám gyakorlatilag kezeli a pedált és a speed sensor-t is (a sebesség/táv az inkább görgőzéshez).

2 Likes