Sport

Tags: #<Tag:0x00007f8a1a064658> #<Tag:0x00007f8a1a064518> #<Tag:0x00007f8a1a0643d8>

Ugy altalaban veve, gondolom (egy-ket kivetellel) mindenki “sokat” ul a gep elott.
Ki mivel vezeti le a feszultseget, stresszt es a mozgashianyt?

En megorulnek ha nem mozoghatnek napi rendszereseggel.
Jegkorongozok, bringazok…
A bringazasra hosszu-hosszu evek utan kattantam ra ujra. Egyelore meg szokom, de mar nezegetem merre lehet jo koroket menni (gyer forgalom es normalis utminoseget tekintve).

Nem tudom, hogy a seta sport-e, de napi 10-12km-t setalok reggel meloba menet majd hazafele. Van ugyan eves BKK berletem, de azt csak akkor hasznalom ha egyeb helyre kell menni.

Snowboardozok, futok (most lendultem neki ujra), korizok, vettem egy TRX-et most raktam fel azt is. Es fizikai munkat vegzek 😂.

Meló közben ha nyugi van és nem kell hang pl fényelés, akkor jazz rádiók szólnak, ha elkap az agyfasz akkor halálmetál és sőr és bringa egyszerre. Nálam működik-)
Mozgásról elég annyi hogy építkezek és kertet rendezek egyszerre, köbméterek, zsalukövek repkednek ide-oda, ááá hulla fáradt vagyok épp.

Heti 1x foci a haverokkal + 1-2 alkalommal futás (4-7 km) - ezzel “jól érzem magam” fizikailag…

Aki mondjuk aktívabban, vagy rendszeresen fut - használsz valamilyen monitorozási opciót? Figyeled a fejlődést?
(bár ez bármilyen más sportra is kiterjeszthető)

En apple watchal futok, sport trackerrel, akkor megnezem mennyi es kesz. Nem nezegetem a diagramokat.

1 Like

Egy polar m200 t használok. Trackellni a nem tulzottan aktív sportolasimat. ( Még figyelni, hogyan sikerül a pulzus kontrolos futás “feodesem”;) Futás heti néhány alkalom, MTB hétvégente random. Télen snowboard. Tökéletesen teszi a dolgát. Ár/érték arányban az én aktivitasomhoz tökéletesen megfelel. Sportolason kívül nem használok órát.

En a bringahoz tervezek powermetert… Egyreszt kordaban tartani a tempot, masreszt latni a fejlodest. Ezt kiegeszitem egy pulzussal… de abbol lehet siman jo egy apple watch is.

Mivel a bringa es a jegkorong igen csekely rokoni viszonyban van, igy rohadt nehezen allok ra a konstans es optimalis erokifejtesre a robbanasszeru maximalis teljesitmenyleadasrol.

1 Like

Vegul ez gyozott meg:

1 Like

Majd véleményt írhatnál róla, kiváncsi lennék rá!

Meg uton van… :-)
De ha megerkezik, tesztelem par napot es megosztom az “elmenyeket”.

2 Likes