Synology ds212j probléma

Sziasztok!

Van egy ilyen szerkezet, ami most azt kezdte el csinálni, hogy csak nyávog benne a merevlemez, aztán meg kinyullad a sárga status lámpa. Az addig ok, hogy veszek egy külső házat a 3.5-ös vinyónak, és akkor kiderül, hogy a hdd a rossz, vagy a nas, de ha a nas, akkor van valami spéci szerviz, ahova vinni kell, vagy beadhatom bármelyik pc-dokihoz?

Storage manager ->HDD management, jelöld meg ->S.M.A.R.T test-> Extended test->start
Itt nézted már?

Sehonnan nem lehet elérni a cuccot.

Csak egy tipp http://media-doktor.hu/content/20-elerhetosegek

1 Like

Köszi, ez még viszonylag közel is van. :)

Hulye kerdes de a DS Assistant sem latja?

Nem, egyszer látta, akkor megpróbáltam újratelepteni, de elszállt error 38 kóddal, ami a fórumok szerint azt jelenti, hogy az alaplap nem tud kommunikálni a vinyóval. Mivel ezt több hdd-vel is előadta, így a nas a hunyó. Azon gondolkozom, hogy veszek egy másikat, csak nem tudom, hogy érdemes-e maradni a Synologynál, vagy nézzek valami más márkát.

Szia.
Még egy hard resetet meg lehetne próbálni a synologyn. Nem nagy az esély rá,hogy megjavul,de egy próbát megér.
Ha újban gondolkozol,akkor én azért maradnék a synonál. Nem hiszem,hogy lenne töle jobb. Még a qnap-okat dicsérik,de azokat nem ismerem. Nem törvényszerü,hogy mind rossz és selejt lenne. De mondjuk a tiéd is már 3 éves,szóval van benne már pár óra üzemidö. De ettöl független még müködhetne tovább jó pár évig.

Qnap lesz az utod.

OK,majd azért írhatnál véleményt róla,hogy miben jobb a synotol. Hardverileg biztos ütösebb lesz a 212j-töl,de szoftveres téren milyen lesz a külömbség. Kíványcsi lennék :)

Még nem volt rá szükségem de a szomszédban lakik egy guru, aki elszokta vinni a hibás alaplapokat valakihez és az 5 rugó körül javitja azokat. Valahogy kimári, hol a hiba. A rossz kondikat meg szemre is látni , mérés nélkül.

Opauszky Zsoltékat is meg lehetne kérdezni szervizügyben:

Nagyon köszi. :)

nem akartam uj topicot nyitni így itt kérdezem meg
valaki ismeri ezt a cuccot: https://www.lacie.com/support/support_manifest.htm?id=10351 (tudom már régi de mivel via cpu van benne elégé könnyő linuxot pakolni rá, igaz alapban is win xp van rajta. ráadásul az a proci csak 3,5W eszik max és 4hdd megeszik.)

most egy WD TV Live a médialejátszom és a rádugott vinyo kicsi, szeretnék egy szervert itthonra viszont a jelenlegi d-link dns320 egyszerüen kevés és lassu. Dlna-val nem szeretném megosztani a filmeket mert borzalmas milyen lassan építi a médiakönyvtárat. szóval ha valakinek van más költség hatékony ötlete várom :)

Mire keresel megoldást? Gyorsabb nas kell, vagy jobb médialejátszó, vagy egyik sem? Mi számít költséghatékonynak?

elsősorban egy tárhely kell a média lejátszom “alá” (WD TVLive), nemsokára uj gépem lesz (MBP ami ugye max 256GB) a régi pedig barátnőmé lesz, szóval jó lenne ezeknek is tárhely.

4 lemezes meghajtóra gondoltam amibe 4x2GB-ot pakolnék egy jó darabig még elég lesz szerintem (raid5-ben).

költségek érdekes kérdés mit ajánlasz és megmondom viszont azt szeretném hogy ne dlna-val ossaz meg a médialejátszó felé a filmeket hanem mint egy szerver remélem érthető mit írok le. (az ilyen 100e forintos NAS-ok nem fekszenek egyszerően tulárazotnak érzem).

a gépösszerakás szervernek azért nem tetszik mert nagyon sokat fogyasztanak, a lacie igaz elég régi megoldás de gyakorlatilag olyan mint egy szerver (csak ugye a kora miatt gondolkodok rajta nagyon).

na ennyi :)

Van olyan, ami mindent tud, de messze tul van azon a hataron, amit atlagember kifizet. Azert belinkelem, nyalcsorgatni. :)

Miben kulonbozik a dlna-s filemegosztas attol, amit te szeretnel?

http://pcworld.hu/kozelet/dlna-az-ismeretlen-ismeros.html DLNA. van egy d-link dns320-am azon van dlna támogatás (de alapban nem megy rajta az MKV. (egyszer kapcsoltam be 1TB filmenél egy éjszaka kevés volt hogy “felépítse a média könyvtárat” ezt a részét nem pontosan értem mit is csinál ilyenkor) viszont 1 hét mulva mentme nyaralni így a NAS-t kikapcsoltam, majd hazaérkezésemkor az egész “scannelést” ujra kezdte na ezzen a ponton lett elegem a dologból :D

ez a nas amit linkeltél a mosolygos kategoria már nekem :) (ezt a posztot megírtam 30 perce csak nem küldtem el :D)

Hat, nekem se figyel a polcon. :)

Viszont ez negy lemezes, van ra xbmc meg hdmi kimenet, rakotod a tv-re, a medialejatszot meg eladod.

http://www.aqua.hu/thecus-n4560-halozati-adattarolo-nas-261231.html

médialejátszom van :) nem kell másik, és ennyiért nagyon, nagyon, NAGYON drága :)