Számlázó (online)

Jelenleg számlatömbbel számlázok. Ami persze jó, mert ha nem ég le az épület ahol vagyok, azért biztosabb mint egy adatszolgáltató.
Mégis kényelmetlen, mert gyakran okoz nehézséget az, hogy elküldjem (vagy odaadjam) a számlát a megfelelő cégnek/személynek. Ráadásul nagyon könnyű elrontani egy számlát kézzel írva. Meg nem tudok előállítani “igazi” számlamásolatot.
Persze a számlázó programmal meg sztornó számlát nehéz csinálni…

De mégis tudtok valami (olcsó) megbízható számlázót, amivel online is el tudom küldeni a számlát? Mert inkább online lenne a lényeg. No meg persze az, hogy ha a számlákat tárolja a cég is és nem nekem kell foglalkozni az adatbiztonsággal. Vagyis inkább úgy mondanám, hogy előny lenne az, ha meglenne a szolgáltatónál is a számla bármikor.

Idén tértem át a Kulcs-Soft ingyenes számlázójának használatára, talán neked is megfelel.

Kulcs-Softról itt a cégnél csak rosszat hallok, de azért talán egy próbát megér, mert csak kb havi 1-2 számláról van szó.

Ahogy nézem webalapú eleve. Bár azt nem értem, hogy ha van iOS változat, akkor miért nincs OSx. Nem feltétlenül lenne sok lépés átportolni iOS-ről.
Egyébként ha nem lesz más alternatíva lehet kipróbálom, mert ahogy nézem az ingyenes totál kielégíti az igényeimet.

Én amiatt választottam, hogy hallottam már a nevüket az utóbbi 20-25 évben. :)
(Webalapú: épp az a jó benne.)

És amit előállít PDF számlát azt aláírás nélkül továbbküldhetem emailben? Vagy hogy működik az online számla?
(mindjárt utána olvasok ennek is)

Én a netszámla fejlesztőit ismerem, vedd fel velük a kapcsolatot, ha érdekel, mert úgy tudom szoktak adni demó hozzáférést kipróbálás gyanánt.

Közben nem tudom, hogy a Kulcs-szoft Számlázni jó programjával egyáltalán lehet-e küldeni e-számlát. Megnéztem a Kulcs-Számla program leírását és ott a Perfect csomaggal lehet küldeni e-számlát. De ahogy tovább olvastam, számlánként 50 Ft-ot számolnak fel, hogy rákerüljön a digitális pecsét. Plusz akkor a havi díja a szoftvernek 2eFt/hó.

Találtam egy olyan céget, ami egy számla xml formátumából képes előállítani saját pdf-et, ami el van látva megfelelő azonosítókkal: http://www.digitdoc.hu/araink
Itt elvileg nincs havidíj, hanem az elkészült számlák alapján számítják ki a havonta fizetendő díjat. Itt is van e-Számla előállítási kültség, de itt csak 21 ft / számla. Ha PDF-et le akarjuk tölteni és elküldeni emailben a megrendelőnek, akkor további 15Ft / számla a díja. Valamint a későbbiekben is a tárolás 1 Ft / számla. Viszont ha jól értem, itt ezen az oldalon nem lehet számlát előállítani, ide csak feltölteni lehet.

Aztán találtam egy HVG cikket erről, ahol ajánlanak különböző szolgáltatásokat is mindamellett, hogy részletesen leírják az e-számla módját:

Itt nem találtam e-számlával kapcsolatos infókat és persze árakat sem.

Átnéztem a HVG által ajánlott online számlázókat, ezekről amit hirtelen megtudtam:
Itt sok szolgáltatást ajánlanak, köztük vannak ingyenesek is. Pontosabban mindegyiknek van ingyenes előfizetése, de általában az e-számláért pénzt kérnek (vagy előfizetés vagy darabár vagy mindkettő egyben)

Viszont van full ingyenes is, aminél még az e-számla is ingyenes:
https://www.billzone.eu/HU/hu/Electronic/Invoicing/Services.aspx
Egyébként ez fizetősen tud automatikus számlázást, így hozzá lehet kötni akár webshophoz is.
Lehet kipróbálom majd (csak nem szabad elfelejteni a NAV-hoz bejelenteni)

A fizetősök közül ez volt a legszimpatikusabb: https://www.billingo.hu, van saját API-juk, lehet írni automatikus számlázást. Valamint korlátlan ideig megőrzik a számlákat (elvileg ingyenes fiók esetén is), de erről tettem fel nekik kérdést, hogy meddig őrzik meg, ha megszüntetem az előfizetést, akkor is letölthetőek maradnak-e a számlák.

De szolgáltatások terén pedig ez nagyon durva: https://www.szamlazz.hu/szamla/?page=main (pl vevői fiók kezelés: azaz a vevők bejelentkezhetnek, letölthetik az összes számlájukat és akár ott az oldalon tudnak bankkártyával fizetni - ez utóbbihoz persze külön kell szerződni egy másik céggel, annak a feltételeit, árait nem olvastam el. De ezen az oldalon ingyenes még a free fiókkal is). Előfizetés megszüntetésekor archiválják a számlákat, újbóli előfizetés esetén elérhetővé teszik, de ha nincs aktív előfizetés, akkor nem lehet letölteni a korábbi számlákat. Nem beszélve arról, hogy előfizetési díj mellett van egy e-számla előállítási darabdíj is.

Még egy számlázót ajánlottak, ami nagyon hasonló a többihez képest: http://www.enszamlazom.hu
A volt főnököm már jópár éve használja és ha jó látom a Telekom csoport áll mögötte. Talán ettől egy kicsit megbízhatóbb.

én is ezt használom, tökéletesen megfelel!

A barátom két cégénél is a www.cmfx.hu -t használja

Köszi, megnéztem! Nem néz ki rosszul.
Egyébként csak annyi problémám van, hogy egy számlára kb 800Ft átlagár jön ki, mert havi 1-2 számlát csinálok csak. És emiatt keresek inkább ingyenes vagy számlánkénti fizetős szolgáltatást.

Nem 800 Ft-ot számlázok, hanem ha elosztom az éves díjat a számlák számával (plusz egyéb járulékos költséggel), akkor egy számlának a számlázási költsége 800 Ft.ra jön ki átlagosan. Valahol 1000 sőt 1500, valahol 500.

Tudnál adni linket az ingyenes verzióhoz mert én nem találok.

Szerintem erre gondol, a főoldalon én sem találtam meg a linket, valahogy ezt jól elrejtették:
http://www.kulcs-soft.hu/szamlazni-jo-ingyenes-online-szamlazo-program/

Én még ezt ajánlom megtekintésre:


Ez havi 20 számláig és max nettó 250eFt-ig ingyenes.