Mitől lehet az, hogy ha elkattintok a terminálról, böngészek, dolgozgatok, majd visszakattintok, onnantól kezdve az egérkattintások spéci szekvenciaként jelennek meg a parancssorban?
Hogyan lehet ezt megszüntetni? 10.15.7(Catalina) ha ez számít.
Mitől lehet az, hogy ha elkattintok a terminálról, böngészek, dolgozgatok, majd visszakattintok, onnantól kezdve az egérkattintások spéci szekvenciaként jelennek meg a parancssorban?
View->Allow mouse reporting aktiv? Ha igen, kapcsold ki.
Köszi!
De mi is az a "mouse reporting?
A terminal tovabbadja az eger esemenyeket billentyuzet escape szekvencia formajaban, amire a benn futo szoftver tud reagalni. Pl. midnight commanderben odaviszi a cursort, ha kattinttassz. 10.11-ben jott be ez a feature. En egeszen Big Sur-ig ugy hasznaltam a gepet, hogy visszaraktam, a 10.10-ben levo utolso terminal verziot, mert erre a featurerre nincs szuksegem es sajna nem lehet permanensen kikapcsolni. Milyen shellt hasznalsz abban a sessionben? Lehet az van elkonfigolva.
Jó, de miért csak onnantól, hogy el kattint ok majd vissza?
A rapbian os alap bash parancserzelmezőjébe megyek be SSH-bal. Azon is minden alapértelmezésen van
Próbáld ki az iTermet. Én azt használom már évek óta, nem tapasztaltam ott ilyeneket.
This topic was automatically closed 60 days after the last reply. New replies are no longer allowed.